Keystone logo

155 Laki Ohjelmat sisään Oikeustieteen opinnot Kauppaoikeuden opinnot Yritysjuridiikka 2024

Suodattimet

Suodattimet

  • Oikeustieteen opinnot
  • Kauppaoikeuden opinnot
  • Yritysjuridiikka
Opintoalat
  • Oikeustieteen opinnot (155)
  • Takaisin pääluokkaan
Sijainnit
Etsi lisää paikkoja
Tutkinnon tyyppi
Kesto
Opiskeluvauhti
Kieli
Kieli
Opintomuoto

Laki Ohjelmat sisään Oikeustieteen opinnot Kauppaoikeuden opinnot Yritysjuridiikka

Mikä on liikejuridiikka?

Yritysoikeus on lain tutkimus sellaisena kuin sitä sovelletaan kaupalliseen toimintaan. Tämä sisältää yritysten perustamisen ja toiminnan, tavaroiden ja palvelujen myynnin ja oston, sopimusoikeuden, työoikeuden ja immateriaalioikeuden. Yritysten on noudatettava erilaisia lakeja toimiakseen, ja liikejuridiikan tutkinnot voivat opettaa opiskelijoille, miten pysyä lain sisällä ja samalla suojella yrityksen etuja.

Mitä ovat urat liikejuridiikassa?

Liikejuridiikan uraa on monenlaisia, yrityksen lakimiehenä työskentelystä asianajotoimiston osakkaana. Liikejuristit voivat myös työskennellä hallitukselle tai olla mukana politiikassa. Jotkut liike-elämän asianajajat perustavat omia yrityksiään tai tulevat professoreiksi oikeustieteellisissä kouluissa.

Miksi on tärkeää opiskella liikejuridiikkaa?

Yritysjuridiikan tutkinnot voivat tarjota opiskelijoille vahvan perustan liike-elämässä, sopimusoikeudessa ja muissa oikeudellisissa aiheissa. Nämä tiedot voivat olla hyödyllisiä opiskelijoille, jotka haluavat perustaa oman yrityksen, työskennellä liike-elämässä tai tulla yrityslakimiehiksi. Yritysoikeuden luokat opettavat myös kriittistä ajattelua ja ongelmanratkaisutaitoja, jotka ovat arvokkaita kaikilla aloilla.

Mitkä ovat liikejuridiikan tutkinnot?

Tarjolla on erilaisia liikejuridiikan tutkintoja osakkuusyritysten tutkinnoista tohtorintutkintoihin. Useimmat liikejuridiikan tutkinnot kattavat aiheita, kuten sopimusoikeus, yritysjärjestöt, vahingonkorvaukset ja immateriaalioikeus. Jotkut liikejuridiikan tutkinnot keskittyvät myös tiettyyn oikeudenalaan, kuten verotukseen tai arvopaperioikeuteen.