Université libre de Bruxelles - ULB

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Tervetuloa Université Libre de Bruxellesiin!

BRUSSELIT, IHMISVAATIMUKSET

Bryssel tarjoaa Euroopan sydämessä vain 1 h20: n junamatka Pariisista, 1h 30: sta Amsterdamista ja 1h50: stä Lontoosta ja Kölnistä, ja se tarjoaa kaikki pääkaupungin edut ja suuren ja elävän kaupungin elämänlaadun. Brysselissä asuu kaikki suuret Euroopan toimielimet. Se on EU: n virallinen toimipaikka ja monet muut poliittiset ja taloudelliset päätöksentekoelimet, ja sillä on kasvava määrä yrityksiä, organisaatioita ja kansainvälisiä asiantuntijoita.

130714_Parliament2.jpg

valokuva: Université libre de Bruxelles - ULB

Pitkät perinteet vieraanvaraisuudesta ja vaihtamisesta Euroopan vihreimmässä pääkaupungissa merkitsevät sekä kävijöitä että asukkaita nauttimaan laajasta valikoimasta maailman ruokaa ja musiikkia, kun taas kulttuurikulttuurit voivat valita monista museoista ja näyttelyistä. Kaupungin sydämessä sijaitseva Université Libre de Bruxelles tai ULB tarjoaa myös monia kulttuuri-, juhla- ja urheilutoimintoja. Yliopistokampukset ja ympäröivät alueet ovat erittäin houkuttelevia, ja ne tarjoavat juuri oikean yhdistelmän opiskeluun ja vapaa-aikaan.

MONIKULTTUURINEN JA KANSAINVÄLINEN

Monikulttuurisena yliopistona, jossa on kolmasosa opiskelijoista ja tutkijoista ulkomailta , kansainväliset suhteet ovat jokapäiväistä todellisuutta Université Libre de Bruxellesille, aivan kuten itse Bryssel, joka on yksi maailman kosmopoliittisimmista kaupungeista. Yhteistyötä eri puolilla maailmaa olevien yliopistojen kanssa on lisätty sekä koulutuksessa että tutkimuksessa, mikä johtuu suurelta osin erilaisista eurooppalaisista liikkuvuusohjelmista. Opiskelijoiden liikkuvuusohjelmien lisäksi yliopisto tarjoaa monipuolisia integroituja ohjelmia ulkomaisten kumppaneiden kanssa , mukaan lukien yhteiset maisteri- ja tohtorintutkinnot. Useat näistä ohjelmista ovat saaneet arvostetun Erasmus Munduksen akkreditoinnin.

130713_crf-l6ChT3mxlUYnWFiA6g.jpg

valokuva: Université libre de Bruxelles - ULB

Sen ulospäin suuntautuva asema Euroopassa ja maailmassa on johtanut useisiin sopimuksiin, yhteistyöhön ja erityiskumppanuuksiin joidenkin maailman huippuyliopistojen kanssa. Yliopisto käynnisti UNICA- verkoston, joka koostuu 45 johtavasta eurooppalaisesta yliopistosta, ja joka käsittää yli miljoonan opiskelijan monen vuoden kokemuksen kansainvälisellä näyttämöllä. Se on myös kansainvälisten julkisten yliopistojen foorumin (IFPU) perustajajäsen.

Toimielimen kansainvälistyminen perustuu seuraaviin seikkoihin:

  • Rajat ylittävä yhteistyö Ranskan Nord-Pas-de-Calais'n (Lille) alueen kanssa
  • Suositeltujen kumppaneiden politiikka, jolla rakennetaan yhteisiä pitkän aikavälin toimintoja noin kymmenen toimielimen kanssa (erityisesti Oxford, Paris VI, Berkeley, Montreal, UBC Vancouverissa, Fudan Shanghaissa)
  • Useat erikoistuneet laitokset ja keskukset, kuten Institut d'études européennes (Jean Monnetin tutkimuspiste), Solvayn Brysselin kauppakorkeakoulu, kansanterveyskoulu, Kanadan opintojen keskus, tšekkiläiset tutkimukset jne.
  • Transatlanttinen vuoropuhelu ja avautuminen kehittyville maille

Rajoitetuista resursseista huolimatta ULB on vuosien mittaan pystynyt ylläpitämään huipputasoaan ja täyttämään julkisen ja sosiaalisen vastuunsa. Yliopisto uskoo, että se voi auttaa oikeudenmukaisemman ja demokraattisemman maailman luomisessa edistämällä globalisaation edellyttämää luottamussuhdetta, kriittistä ulottuvuutta ja puolueettomuutta.

130716_GroupPhoto18.jpg

valokuva: Université libre de Bruxelles - ULB

PERUSTAVA TUTKIMUS

Neljä tieteellistä Nobel-palkintoa, yksi kenttämitali, kolme Wolf-palkintoa ja kaksi Marie Curie -palkintoa ovat todisteita yliopiston pitkäaikaisesta huippuosaamisen perinteestä.
Université Libre de Bruxelles on tutkimusalueen aktiivinen jäsen ja osallistuu lähes 130 hankkeeseen, jotka rahoitetaan seitsemännestä Euroopan puiteohjelmasta. Viime vuosina se on hankkinut 7 tutkimusrahoitusta Euroopan tutkimusalueelta (ERC) lääketieteen, taloustieteen, matematiikan, sosiologian tai politiikan tutkimuksen rahoittamiseen sekä 2 kehittynyttä apurahaa tekoälyyn ja fysiikkaan. Lisäksi yliopiston eurooppalaista tutkimusta käsittelevää instituuttia tunnustetaan " Jean Monnetin eurooppalaiseksi tutkimuskeskukseksi " Euroopan yhdentymiseen liittyvässä työssä.

130715_fullsizeoutput_a64.jpg

valokuva: Université libre de Bruxelles - ULB

KORKEA KÄYTTÖSTANDARDIT

Université Libre de Bruxellesissa on 13 tiedekuntaa, koulua ja erikoistuneita laitoksia, jotka kattavat kaikki tieteenalat ja yhdistävät tiiviisti akateemisen panoksen ja tutkimuksen. Se tarjoaa lähes 40 perustutkinto-ohjelmaa ja 235 jatko-ohjelmaa . Se on mukana myös 20 tohtorikoulussa , joissa on käynnissä lähes 1600 tohtoria. Jotkut maisteriohjelmistamme keskittyvät transdisciplinariteettiin, kun taas toiset painottavat enemmän kansainvälisiä suhteita eurooppalaisilla maisterintutkinnoilla tai monikielisyydellä. Olemme myös työskennelleet tiiviissä yhteistyössä VUB: n (Vrije Universiteit Brussel - Brysselin flaaminkielinen yliopisto) kanssa jo useita vuosia.

Humanismi, yksilöllinen vastuu ...

"Université Libre de Bruxelles perustaa opetuksensa ja tutkimuksensa ilmaisen tutkinnan periaatteeseen. Tämä postuloi kaikilla aloilla tuomion riippumattomuutta ja viranomaispohjaisen tiedon käsitteen hylkäämistä." (ULB: n perussäännön ensimmäinen artikkeli). Yksi ULB: n opetuksen erityispiirteistä on tarjota opiskelijoille henkilökohtainen vapaus samalla kun heille annetaan tarvittava tuki. Opiskelija itse päättää hyödyntää heille tarjolla olevia mahdollisuuksia ja lukuisia tukimuotoja: yliopisto on siis vastuullisuuskoulu.

... ja innovaatioita

Silmiinpistävimmät innovaatiot on otettu käyttöön jatko-tasolla. Nämä ohjelmat, joista osa opetetaan iltaisin ja viikonloppuisin, on suunnattu erityisesti työssäkäyville aikuisille , ja ne perustuvat joko uusiin sosiaalisiin ja taloudellisiin tarpeisiin (euron markkinointi, hallinto jne.) Tai kehittyneeseen tutkimukseen (estetiikka) ja taiteen filosofia, tieteenfilosofia, bioinformatiikka jne.). Tämänkaltaiset uudet ja innovatiiviset kurssit rakentuvat ULB: n pitkäaikaiselle ULB-perinnölle ja kehittävät sitä edelleen uusiin suuntiin.

130720_fullsizeoutput_92b.jpg

valokuva: Université libre de Bruxelles - ULB

KESKEYS Kielen ja kulttuurin monimuotoisuuteen

Ranskalaisena yliopistona suurin osa Université Libre de Bruxellesin kursseista toimitetaan ranskaksi. Yhä useammat Master-tutkinnot toimitetaan kuitenkin osittain tai kokonaan englanniksi. Yliopisto tarjoaa laajan valikoiman ranskalaisia kursseja ennen lukuvuotta ja sen aikana, jotta kansainväliset opiskelijat voivat parantaa kielitaitoa.

SITOUTUU YLIOPISTO

Université Libre de Bruxelles on päättänyt antaa jokaiselle mahdollisuuden jatkaa korkeakoulututkimuksiaan ja kehittänyt useita opiskelijoiden tukitoimia : esim. Taloudellinen ja psykologinen tuki, opastus, ranskalaiset luokat jne. Yliopisto tarjoaa myös akateemista opintoja tuki. Yksi merkittävä esimerkki on tukiohjelma, joka koskee alleoppilaiden (Schola) alikoulutusta, joka sai UNESCOn Comenius-palkinnon .

Sen perustamisesta vuonna 1834 lähtien Université Libre de Bruxelles on ollut tiiviisti mukana keskustelussa kriittisestä ajattelusta ja vapaudesta . Tähän on sisältynyt selkeää vastustusta diktatuureihin ja muihin kansallismielisiin väärinkäytöksiin, yhtäläisten mahdollisuuksien edistämiseen ja moniin muihin sosiaalisiin kysymyksiin. Kun yksi ensimmäisistä kansalaisjärjestöistä (CEMUBAC) on perustettu, yliopisto on jatkanut aktiivista roolia kehitysapuun ja kansainväliseen yhteistyöhön.

Eurooppalainen ja kansainvälinen, tervetulleeksi itsenäinen, sitoutunut ja dynaaminen Université Libre de Bruxelles voi myös luottaa sen laajaan maailmanlaajuiseen alumniverkostoon (UAE), yliopiston parhaisiin lähettiläihin. Vapaan kyselyn periaatteen mukaan, joka postuloi itsenäistä päättelyä ja hylkäämään kaikki dogmat, yliopisto on säilyttänyt alkuperäiset ajatuksensa vapaana toimielimenä, joka on vahvasti mukana demokraattisten ja inhimillisten arvojen puolustamisessa.

130717_6KD5L3vvSv2OLljuT0Cncg.jpg

valokuva: Université libre de Bruxelles - ULB

Kyselyvapaus ja osallistuminen

Université Libre de Bruxelles perustaa opetuksensa ja tutkimuksensa vapaaseen kyselyyn ja on aina antanut opiskelijoilleen mahdollisuuden osallistua aktiivisesti ja osallistuvaan yliopiston elämään ja heidän opetuksensa arviointiin . Itse asiassa vapaan tiedustelun periaate, joka perustuu riippumattomaan tuomioon ja viranomaispohjaisen tietämyksen hylkäämiseen, sisältyy yliopiston sääntöihin.

Tämän seurauksena ULB on yksi harvoista belgialaisista tai jopa eurooppalaisista yliopistoista, joissa opiskelijat ovat edustettuina kaikissa päätöksentekoelimissä. Samassa hengessä järjestelmällinen opettajan arviointimenettely on ollut käytössä yli kaksikymmentä vuotta, ja se perustuu opiskelijoiden omaan arvioon opettajien pedagogisista kyvyistä.

Sijainnit

Bryssel

Université Libre de Bruxelles

Osoite
Avenue Franklin Roosevelt 50
1050 Bruxelles

1050 Bryssel, Belgia
Puhelin
+32 2 650 38 72