Keystone logo

8 Laki Ohjelmat sisään Oikeustieteen opinnot Kauppaoikeuden opinnot Urheiluoikeus 2024

Suodattimet

Suodattimet

  • Oikeustieteen opinnot
  • Kauppaoikeuden opinnot
  • Urheiluoikeus
Opintoalat
  • Oikeustieteen opinnot (8)
  • Takaisin pääluokkaan
Sijainnit
Etsi lisää paikkoja
Tutkinnon tyyppi
Kesto
Opiskeluvauhti
Kieli
Kieli
Opintomuoto

Laki Ohjelmat sisään Oikeustieteen opinnot Kauppaoikeuden opinnot Urheiluoikeus

Mikä on urheilulaki?

Urheiluoikeus on oikeudenala, joka käsittelee ammattiurheilun oikeudellisia kysymyksiä. Tällä alalla toimivat asianajajat käsittelevät esimerkiksi työ- ja pelaajasuhteita, urheilumarkkinointi- ja lähetyssopimuksia, huumetestejä, tavaramerkkejä ja tekijänoikeuksia, immateriaalioikeuksia, stadionin rahoitusta, lähetyssopimuksia sekä fanikysymyksiä. Urheilulakia on kuvattu "käytännön alueeksi, joka käyttää oikeudellisia taitoja suojellakseen urheilu- tai viihdeyrityksiä uusilta oikeudellisilta ongelmilta".

Miksi opiskella urheilulakia?

Yliopistojen urheiluoikeustieteen tutkinnot ovat tyypillisesti monialaisia. Tämä tarkoittaa, että opiskelijat suorittavat kursseja eri tieteenaloilta. Esimerkiksi urheiluoikeusohjelma voi vaatia opiskelijoita ottamaan luokkia esimerkiksi vahingonkorvausoikeuden, liikkeenjohdon, sopimusten, kilpailulainsäädännön, työsuhteiden ja verolainsäädännön aloilla. Yleinen urapolku niille, joilla on urheiluoikeuden tutkinto, on tehdä oikeudellista työtä urheilujärjestössä, kuten NFL Players Associationissa tai muissa ammattiyhdistyksissä, ennen kuin lopulta siirrytään ammattiurheilijoita edustavaksi agentiksi.

Mitä työpaikkoja on tarjolla urheiluoikeuden tutkinnolla?

Urheiluoikeuden työpaikat löytyvät ammattilaisurheilujoukkueista. He voivat työskennellä lakiasiainjohtajien ja työsuhdepäälliköiden kanssa. Urheilujuristit voivat edustaa urheilijoita, valmentajia, erotuomareita tai omistajia oikeudellisissa riita-asioissa. He voivat myös suorittaa sopimusanalyysejä tai antaa asiantuntijalausuntoja tapauksissa, joihin liittyy toimia ammattiurheiluliigoja vastaan. Muita mahdollisia työnantajia ovat urheiluoikeuteen erikoistuneet asianajotoimistot sekä National Collegiate Athletic Association (NCAA).