Keystone logo

1 Laki Ohjelmat sisään Oikeustieteen opinnot Kansainvälisen oikeuden opinnot Islamilainen oikeus 2024

Suodattimet

Suodattimet

  • Oikeustieteen opinnot
  • Kansainvälisen oikeuden opinnot
  • Islamilainen oikeus
Opintoalat
  • Oikeustieteen opinnot (1)
  • Takaisin pääluokkaan
Sijainnit
Etsi lisää paikkoja
Tutkinnon tyyppi
Kesto
Opiskeluvauhti
Kieli
Kieli
Opintomuoto

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Laki Ohjelmat sisään Oikeustieteen opinnot Kansainvälisen oikeuden opinnot Islamilainen oikeus

Mikä on islamilainen laki?
Islamilainen laki on islamin oikeusjärjestelmä. Se perustuu Koraaniin, muslimien pyhään kirjaan ja profeetta Muhammadin opetuksiin. Islamilainen laki kattaa monia aiheita, mukaan lukien uskonnolliset juhlimiset, perheoikeus, rikosoikeuden, ja sopimusoikeus. On olemassa useita islamilaisen oikeuden kouluja, joista jokaisella on oma tulkintansa Koraanista ja Muhammadin opetuksista. Yleisin islamilaisen oikeuden koulu on sunni Malikin koulu. Muita kouluja ovat shiialainen Jaafari-koulu ja sunni Hanbalin koulu.

Mitä uraa on tarjolla islamilaisessa laissa?
Islamilainen laki on kasvava ala, ja islamilaisen oikeustieteen tutkinnon suorittaneille lakimiehille on tarjolla monia työpaikkoja. Joitakin mahdollisuuksia ovat työskentely lakimiehenä muslimimaassa, islamilaisen lain opettaminen yliopistossa, tai työskentely voittoa tavoittelemattomassa järjestössä, joka edistää islamilaista lakia.

Miksi islamilaisen lain opiskelu on tärkeää?
Islamilainen laki on tärkeä tutkimusala useista syistä. Ensinnäkin se tarjoaa oikeudellisen kehyksen muslimimaille hallita kansaansa islamilaisten periaatteiden mukaisesti. Toiseksi islamilainen laki on opastuksen lähde muslimeille siitä, kuinka elää elämäänsä Koraanin ja Muhammadin opetusten mukaisesti. Lopuksi islamilaisen lain opiskelu voi auttaa lakimiehiä ymmärtämään paremmin islamilaista kulttuuria ja haasteita, joita muslimit kohtaavat nykymaailmassa.

Mikä on islamilaisen lain tutkinto?
Lukuisat yliopistot tarjoavat tutkintoja islamilaisesta oikeudesta. Tutkinto voi olla pääaine tai sivuaine, ja sitä voidaan opiskella muun alan, kuten oikeustieteen, liiketalouden tai uskonnon, rinnalla. Islamilaisen oikeustieteen tutkintoja on saatavana sekä perustutkinto- että jatko-opiskelijoilla.
Islamilaisen lain kurssit tarjoavat kattavan yleiskuvan islamin oikeusjärjestelmästä. Nämä kurssit kattavat perheoikeuden, rikosoikeuden ja sopimusoikeuden sekä kuinka uskonnolliset juhla sisällytetään oikeuskäytäntöön. Opiskelijat oppivat islamilaisen lain historiasta ja kehityksestä sekä tähän oikeusjärjestelmään kuuluvista erilaisista ajattelukouluista. Useimmat islamilaisen lain kurssit opettavat opiskelijoille myös lukemaan ja tulkitsemaan islamilaisia legal -tekstejä.