Keystone logo
University of Wroclaw

University of Wroclaw

University of Wroclaw

Johdanto

Wrocławin yliopistolla on rikas historia yli kolmesta vuosisadasta. Leopold I Habsburgin perustama yliopisto kehittyi jesuiittojen vaatimattomasta koulusta yhdeksi Puolan suurimmista korkeakouluista. 1800-luvun alussa yliopistossa oli viisi tiedekuntaa: filosofia, katolinen teologia, evankelinen teologia, laki ja lääketiede. Myöhemmin sitä laajennettiin lukuisilla osastoilla, laboratorioilla ja luonnonmuseolla, joka on olemassa tähän päivään asti.

Toisen maailmansodan jälkeen Puolan professorit, jotka olivat aiemmin Lvovista, aloitti opetus- ja tutkimustoiminnan Wroclawin yliopistossa. Alun perin he loivat oikeus- ja hallintotieteet, taiteet, luonnontieteet, maatalous, eläinlääketiede, lääketieteet, matematiikka, fysiikka ja kemia. Osa näistä tiedekunnista muutettiin nopeasti muille yliopistoille.

1900-luvun alusta Wrocławin yliopisto tuotti 11 Nobel-palkinnon voittajaa, kuten Theodor Mommsen, Philipp Lenard, Eduard Buchner, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Friedrich Bergius, Erwin Schrödinger, Otto Stern ja Max Born.

Tänään Wroclawin yliopiston ensimmäinen ja tärkein painopiste on tieteellinen tutkimus. Meillä on lukuisia yhteyksiä muiden korkeakoulujen tutkijoiden kanssa Puolassa ja muualla maailmassa. Puolan viranomaiset ovat hiljattain tunnustaneet tutkijoidemme menestyksen, mikä kasvatti merkittävästi sekä laitteiden että tutkimustemme rahoitusta yliopistollamme 80 prosenttia edellisiin vuosiin verrattuna.

Kuten useimmissa maissa, Puolassa kansallinen laadunarviointijärjestelmä on osa kansallista strategiaa koulutuksen laadun parantamiseksi. Opetusministeriö arvioi neljän vuoden välein kaikkien puolalaisten yliopistojen tiedekunnat. Viime vuonna 9 tiedekunnasta 9 oli pätevöity korkeimmassa luokassa ja toinen oli toiseksi korkein.

Akateeminen yrittäjyyden yrityshautomo on Wrocławin yliopiston uusi yksikkö, joka on suunniteltu auttamaan opiskelijoita perustamaan oma yritys tarjoamalla ilmaista yrittäjyysneuvontaa, järjestämällä konferensseja, seminaareja, tukemalla valikoituja investointeja ja tarjoamalla toimistotilaa. Akateeminen yrittäjyysinkubaattori tekee yhteistyötä Wrocław Technology Parkin kanssa, joka on teknologiakeskus, jossa on laboratorioita, toimistotilaa, konferenssikeskusta ja moderneja multimedialaitteita. Teknologiapuiston tavoitteena on luoda olosuhteet Wrocławin ja alueen tieteellisen ja teollisen potentiaalin hyödyntämiselle ja kannustaa edistynyttä teknologiateollisuutta. Wrocławin yliopisto on ylpeä saadessaan olla yksi sen osakkeenomistajista.

Tilastot

Nykyään Wrocławin yliopisto on alueen suurin yliopisto, ja se opettaa yli 26 000 opiskelijaa ja noin 1300 tohtoriopiskelijaa 10 tiedekunnassa. Yliopistosta valmistuu vuosittain 9000 opiskelijaa.

    Sijainnit

    • Wrocław

      University Of Wroclaw Pl. Uniwersytecki 1

      Kysymyksiä