Keystone logo

University of Turku

A logo

Johdanto

Monialainen. Kansainvälinen. Tutkimusyliopisto.

University of Turku on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö, joka tekee uraauurtavaa ja monitieteistä tutkimusta. Olemme mukana kehittämässä kotimaista ja kansainvälistä koulutusta ja innovaatioita, jotka avaavat tietä valoisammalle tulevaisuudelle.

Turun lisäksi meillä on kampuksia Rauman ja Porin kaupungeissa ja toimintaa ympäri Suomea - aina Lapista Saaristomerelle.

University of Turku maailman 1%: n joukkoon
QS World University Rankings 2018

Tehokas tutkimus

Teemme tutkimusta ja pyrimme parempaan tulevaisuuteen ja hyvinvointiin.

Edistämme ilmaista, tehokasta ja avointa tiedettä. Tutkimuksemme on monitieteinen ja kansainvälinen , ja se tähtää uusiin monitieteisiin aloitteisiin.

Tutkimuksemme koostuu kuudesta aihealueesta:

 • Biologinen monimuotoisuus ja kestävyys
 • Tuleva teknologia ja digitaalinen yhteiskunta
 • Kulttuurimuisti ja sosiaalinen muutos
 • Lapset, nuoret ja oppiminen
 • Terveys, diagnostiikka ja lääkekehitys
 • Meri- ja meritutkimus

10 parasta syytä valita UTU

 • UTU on yksi Suomen kansainvälisimmistä yliopistoista.
 • Ohjelmat, jotka perustuvat vahvuuksiimme tutkimuksessa.
 • Erinomaiset uramahdollisuudet valmistuneille.
 • Lahjakkaille opiskelijoille on tarjolla runsaasti apurahoja.
 • Professorit ja luennoitsijat, jotka haastavat sinut oppimaan.
 • Henkilökohtainen tuki ja palvelut koko opintojen ajan.
 • Nykyaikaiset tilat ja oppimisympäristöt.
 • Laaja valikoima valinnaisia ja sivuaineopintoja.
 • Aktiivista opiskelijaelämää ja monipuolista toimintaa.
 • Kompakti kampus, jossa kaikki on lähellä.

Lue lisää: utu.fi/degrees

Tehtävänanto

University of Turku on kansainvälisesti aktiivinen ja houkutteleva tutkimusyliopisto, jonka vahvuus on korkealaatuinen ja monitieteinen tutkimus.

Edistämme koulutusta ja ilmaista tiedettä ja tarjoamme tutkimukseen perustuvaa korkeakoulutusta. Teemme tiivistä yhteistyötä suomalaisen yhteiskunnan kanssa ja osallistumme aktiivisesti alueen kehittämiseen.

Strategiset tavoitteet

Inspiroimme ainutlaatuisia oppimiskokemuksia ja erinomaisia oppimistuloksia

Koulutamme tulevia asiantuntijoita, jotka ratkaisevat monimutkaisia tieteellisiä kysymyksiä ja sosiaalisia kysymyksiä ja rakentavat kestävän maailman. Tarjoamamme koulutus kannustaa opiskelijoita itsenäiseen kriittiseen ajatteluun ja kattavien oppimistavoitteiden saavuttamiseen. Valmistuneillamme on erinomaiset yhteistyötaidot, kyky luoda työtä itselleen ja muille sekä asiantuntemusta, jota voidaan soveltaa yhteiskunnan eri aloille.

Kehitämme mielenkiintoista ja poikkeuksellista tutkimusympäristöä

University of Turku tehty tutkimus on eettinen ja tieteellisesti erinomainen. Tutkimuksemme vaikuttaa merkittävästi ja vastaa tuleviin maailmanlaajuisiin haasteisiin. Tiivis kansallinen ja kansainvälinen tutkimusyhteistyö vahvistaa yliopiston asemaa maailman johtavien tutkimusyliopistojen joukossa.

Olemme aktiivinen ja dynaaminen kumppani

University of Turku kantaa maailmanlaajuista vastuuta ja on aktiivinen kumppani kehityksessä. Erinomainen tutkimus ja koulutus luovat perustan kasvavalle vaikutuksellemme. Koulutamme muutoskykyisiä asiantuntijoita, jotka rakentavat kestävää tulevaisuutta yhteiskunnan eri aloilla.

Olemme aktiivinen asiantuntijayhteisö

Olemme tasa -arvoinen ja monipuolinen yliopistoyhteisö, jolla on vahvat arvot. Noudatamme kestävän kehityksen periaatteita. Yliopistoyhteisömme hyvinvointi on menestyksemme perusta. Hyvinvointi näkyy motivaatiossa, saumattomassa yhteistyössä ja hyvissä tuloksissa.

Erinomaisten palveluidemme, kompaktin kampuksen ja aktiivisen opiskelijaelämän ansiosta kansainväliset opiskelijat tuntevat olonsa kotoisaksi ja turvalliseksi oleskelunsa alusta lähtien.

Innostava tutkimusura

Koko yliopistoyhteisön hyvinvointi on meille tärkeää. Haluamme tukea nuoria tutkijoita heidän urallaan ja tarjota tutkimusympäristöä ja yhteisöä, joka inspiroi heitä ainutlaatuisiin saavutuksiin ja tuloksiin.

17 Tohtoriohjelmat

170 tohtorin tutkintoa vuosittain

Innovaatioita tutkimuksesta

Ksylitolin ehkäisevä vaikutus hampaiden reikiintymiseen havaittiin ensimmäisen kerran hammaslääketieteen instituutissa ( University of Turku . Yliopistossa tehdystä tutkimuksesta syntyy vuosittain yli sata erilaista innovaatiota ja kymmeniä keksintöilmoituksia.

Luova, ketterä ja innovatiivinen

Kehitämme yrittäjämäistä asennetta ja toimintaa koko yliopistossa. Tarjoamme kasvualustan huippututkimuksen pohjalta aloittaville ja spinoff -yrityksille.

Rakenna tuleva urasi kanssamme

University of Turku on suosittu vaihto-, maisteri- ja jatko -opintojen kohde. Teemme yhteistyötä yli 400 yliopiston kanssa ympäri maailmaa ja tarjoamme opiskelijoillemme laajan valikoiman kursseja ja ohjelmia, joita opetetaan englanniksi.

20 000 opiskelijaa yli 100 maasta

Vuosittain 650 tuloa ja
750 lähtevää vaihto -opiskelijaa

95% kansainvälisistä opiskelijoista valitsi meidät korkealaatuisen tutkimuksen vuoksi

Tervetuloa Turun opiskelijakaupunkiin

Turun kampus University of Turku sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa ja Aura -jokea lähellä muita korkeakouluja, Turku Science Park -yrityksiä ja Turun yliopistollista sairaalaa. Kampusalue ulottuu Turun tuomiokirkosta aina Kupittaan rautatieasemalle.

Kaikki tärkeät palvelut opiskelijoille, henkilökunnalle ja vierailijoille ovat lähellä kampusta. Liikkuminen kaikkialla on kätevää joko kävellen, pyöräillen tai Fölin kaupunkibusseilla.

Turun korkeakoulujen ja Turun kaupungin yhteisenä tavoitteena on olla Suomen paras opiskelijakaupunki! Aktiivinen opiskelijaelämä, helppo ja toimiva julkinen liikenne ja kohtuuhintaiset asunnot ovat Turun suuri etu. Jopa 99% kaupungin korkeakoulujen opiskelijoista suosittelee Turkua opiskelijakaupunkina ystävilleen.

Lue lisää Turun opiskelijakaupungista Study in Turku Youtube -kanavalla !


Kohtuulliset elinkustannukset monilla asumisvaihtoehdoilla , täysimittaiset julkiset ja yksityiset palvelut, vilkas kulttuurielämä ja monipuoliset ulkoilumahdollisuudet ympäröivän Saaristomeren rannalla takaavat, että Turku tarjoaa parasta elämänlaatua ja on kannattava paikka myös opiskelijoille kuten ammattitaitoisille ammattilaisille.

Kaupungin asettaman strategisen tavoitteen mukaan Turku on vuoteen 2029 mennessä Pohjois -Itämeren mielenkiintoisin kaupunki, jolla on vahva perusta sekä taiteessa että tieteessä. Turku rakentaa ainutlaatuisia voimavaroja - luova valmistusteollisuus, biotekniikka, logistiikkaosaaminen - klusterin mukavuuksien ja synergioiden avulla.

Tervetuloa Turkuun!

Sijainnit

 • Student and Admissions Services University of Turku 20014 Turun yliopisto, , Turku

 • 93Q5+48 Windhoek, Namíbia, , Windhoek

 • Department of Teacher Education Seminaarinkatu 1, 26100, Rauma

Kysymyksiä