Keystone logo
© BIMM University
University of Law SQE

University of Law SQE

University of Law SQE

Johdanto

SQE selitetty

Syyskuusta 2021 alkaen asianajajien pätevyyskokeet (SQE) otetaan käyttöön vaiheittain, jotta siitä tulee uusi keskitetty tapa saada asianajajaksi Englannissa ja Walesissa. Se korvaa lopulta nykyisen harjoittelureitin - Legal Practice Course (Legal Practice Course, LPC).

94% työllisiä

94% työssä olevista jatko-opiskelijoista työskenteli korkeasti koulutetuissa ammateissa 15 kuukautta valmistumisen jälkeen (2017/18 Graduate Outcomes data).

Kurssien valinta

Valikoimalla SQE-kursseja, sijainteja ja joustavia opintovaihtoehtoja valmistamme sinut urallesi asianajajana sekä SQE-kokeiden menestykseen.

Enemmän kuin SQE

Uratukemme lisäksi työskentelet virtuaalisessa asianajotoimistossamme asiantuntijaopettajien kanssa ja kehität tietoja ja taitoja SQE: n ulkopuolella.

154730_pexels-photo-3762800.jpeg

Reittisi asianajajaksi tulemiseen

Voit jatkaa nykyistä Legal Practice Course (LPC) -reittiä, jos suoritat, aloitat, hyväksyt tarjouksen tai maksat palautamatonta takuumaksua jostakin seuraavista: ennen 1. syyskuuta 2021:

 • Jatkotutkinto oikeustieteessä (GDL) / yhteinen ammattitutkinto
 • MA-lakimme
 • Oikeudellisen käytännön kurssi (LPC)
 • Tunnustetun koulutuksen aika (tunnetaan myös nimellä koulutussopimus)

Jos haluat saada oikeustieteen tutkinnon (QLD) ja vapauttaa lakitutkintoa (ELD), kuten LLB, sinun on suoritettava, aloitettava, hyväksyttävä tarjous tai maksettava palautamaton takuumaksu 21. syyskuuta 2021 mennessä.

Useimmissa tapauksissa vaadittavan oikeustieteen tutkinnon (QLD), joka vapauttaa oikeustieteen tutkinnon (ELD) ja CPE: n, on aloitettava viimeistään 31. joulukuuta 2021 tai ennen sitä.

Jos olet jo aloittanut pätevän lakitutkinnon, oikeustieteen tutkinnon (GDL) tai koulutussopimuksen, on olemassa siirtymäjärjestelyjä 31. joulukuuta 2032 saakka, jotta pääset asianajajaksi nykyisillä reiteillä, kunhan kursseja on vielä saatavilla.

Vaihtoehtoisesti olemme kehittäneet joukon uusia kursseja, jotka valmistavat sinut asianajajan uraan sekä SQE-menestykseen.

154732_pexels-photo-4344860.jpeg

Usein Kysytyt Kysymykset

Ymmärrämme, että olet epävarma siitä, miten SQE voi vaikuttaa sinuun. Älä huoli, olemme täällä varmistamassa, että sinulla on kaikki tarvitsemasi tiedot, jotta voit tehdä tietoisen päätöksen tulevaisuudestasi.

Mikä on SQE?

SQE on keskitetty arvio kaikille, jotka haluavat saada asianajajaksi Englannissa ja Walesissa. Se on osa uutta, nelivaiheista reittiä asianajajaksi tulemiseen:

 • Tutkinto (tai vastaava) mistä tahansa aiheesta
 • Hyväksy SQE1- ja SQE2-arvioinnit
 • Vähintään kahden vuoden pätevä työkokemus (QWE)
 • Osoita, että sinulla on tyydyttävä luonne ja sopivuus

Mitä SQE sisältää?

SQE on jaettu kahteen osaan - SQE1 ja SQE2.

SQE1: ssä sinut testataan 'toimivalla oikeudellisella tietämyksellä', joka testaa lain soveltamista realistisiin asiakaspohjaisiin skenaarioihin monivalintakysymyksissä. Arvioinnit kattavat aineet, jotka olet opiskellut lakitutkinnossa tai muuntokurssilla, sekä ammatillisen käytännön alueet LPC: n ensimmäisessä vaiheessa. Tulee olemaan kaksi pitkää monivalintapaperia, joista kussakin on 180 kysymystä, jotka kattavat kaikki SQE1-opetussuunnitelman osat. Sinun on läpäistävä SQE1 ennen kuin voit osallistua SQE2-arviointeihin.

SQE2: ssa testataan käytännön edellyttämät käytännön oikeudelliset taidot, mukaan lukien:

 • Haastattelu (kirjallinen läsnäolotiedote / oikeudellinen analyysi)
 • asianajo
 • Oikeudellinen tutkimus
 • Lain valmistelu
 • Oikeudellinen kirjoittaminen
 • Tapaus- ja asiaanalyysi

Mikä on pätevä työkokemus (QWE)?

Uuden reitin mukaan sinun on suoritettava vähintään kahden vuoden pätevä työkokemus, ennen kuin voit saada asianajajaksi.

Karsintatyökokemus on samanlainen kuin koulutussopimus, ja se voidaan suorittaa missä tahansa vaiheessa pätevöintiprosessia (vaikka oletetaan, että useimmat opiskelijat suorittavat tämän SQE1: n jälkeen).

Pätevän työkokemuksen voi suorittaa enintään neljän eri laillisen työnantajan kanssa. Työn tyyppi, joka katsotaan päteväksi työkokemukseksi, sisältää harjoittelut tutkinto-opiskelussa, avustajana vietetyn tai lakiklinikalla työskentelyn sekä kahden vuoden työskentelyn yhdessä asianajotoimistossa.

Kaiken pätevän työkokemuksen allekirjoittaa laillinen työnantaja, jonka on oltava asianajaja ja joka on yleensä myös sääntöjenmukaisuuden valvoja.

Jos olet jo suorittanut osan vaaditusta pätevästä työkokemuksesta, esimerkiksi Pro Bono -harjoittelun kautta, yksittäisten asianajotoimistojen on päätettävä, miten he hyväksyvät aiemman työkokemuksesi. Kun hankit pätevän työkokemuksen asianajotoimistossa, saatat joutua suorittamaan koko kahden vuoden pätevän työkokemuksen heidän kanssaan, jos he tarvitsevat sitä harjoittamiseen kyseisessä yrityksessä.

Täytyykö minun suorittaa koulutussopimus?

Ei, jos teet SQE: n, sinun ei tarvitse suorittaa koulutussopimusta. Jotta pääset SQE-reittiin, sinun on suoritettava kahden vuoden pätevöitymiskokemus.

Paljonko SQE-arviot maksavat?

Lukukausimaksujen lisäksi opiskelijat maksavat tenttimaksut suoraan SRA: lle. Molempien SQE-arviointien kokonaiskustannukset ovat 3980 puntaa.

 • SQE1: 1 588 puntaa kahdesta kokeesta, joista kussakin on 180 kysymystä, testaten toimivaa oikeudellista tietoa.
 • SQE2: 2 422 puntaa kirjallisista ja suullisista tehtävistä, sekä käytännön oikeudellisen tiedon ja taitojen testaaminen, mukaan lukien asianajaja, asiakashaastattelut (kirjallinen läsnäolotiedote / oikeudellinen analyysi), oikeudellinen tutkimus, juridinen kirjoittaminen, lakien laatiminen sekä tapaus- ja asiaanalyysi.

SRA ei ole vahvistanut kustannuksia SQE: n uudelleenistumisesta. On todennäköistä, että uudelleenistuminen maksaa saman verran kuin ensimmäinen yritys.

Jos aloitan kurssin, voinko siirtyä SQE: lle myöhemmin?

Joo. Jos olet päättänyt opiskella LPC: tä siirtymäkauden aikana, voit tarvittaessa suorittaa SQE-kokeet. Vaikka tämä ei todennäköisesti ole tarpeen, jos ohitat LPC: n, voit jatkaa karsintaa nykyisellä reitillä.

Jos olet päättänyt opiskella GDL- tai MA-lakia, voit valita jommankumman reitin ohjelman suorittamisen jälkeen.

Pitääkö minun tehdä SQE?

Jos opiskelet tai harjoittelet jo, voit jatkaa karsintaa olemassa olevien reittien kautta. Esimerkiksi:

Olen aloittanut oikeustieteen tutkinnon.

 • Nykyinen reitti: jos opiskelet parhaillaan LLB:tä tai muuta pätevää lakitutkintoa tai aiot aloittaa syyskuussa 2021, voit jatkaa LPC:hen riippumatta siitä, onko sinulla koulutussopimusta vai ei. LPC:mme toimii ainakin vuoteen 2026 asti.
 • SQE-reitti: voit tehdä uuden LLM Legal Practice (SQE1 & 2), joka alkaa elokuussa 2021, tai voit tehdä uudet SQE-valmistelukurssimme.

Suoritan lakimiehen tutkintoa ja valmistun kesällä 2021.

 • Nykyinen reitti: Jos aiot aloittaa GDL- tai MA Law -kurssikurssin syyskuussa 2021, voit jatkaa LPC: hen, joka kestää vähintään vuoteen 2026 asti.
 • SQE-reitti: Sinulla on myös mahdollisuus valita uudet PGDL- tai MA Law (SQE1) -kurssit. Molemmat antavat sinulle pääsyn uuteen LLM: n oikeudelliseen käytäntöön (SQE1 & 2). Tai voit tehdä uudet SQE-valmistelukurssimme.

Suoritan lakimiehen tutkintoa ja valmistun kesällä 2022 tai myöhemmin.

 • Pääset SQE-reitille. Suosittelemme, että haet jotain uudesta lain muuntokurssistamme - PGDL tai MA Law (SQE1) tai MA Law (Conversion) - ja sitten uudesta LLM Legal Practice (SQE1 & 2) -kurssista. Tai voit tehdä uudet SQE-valmistelukurssimme.

Verkkoseminaari: SQE tai LPC

Tästä verkkoseminaarista saat tietoja erilaisista reiteistä, jotka ovat kelpoisia asianajajaksi, ja kuinka päättää mikä reitti on sinulle ja urallesi paras.

Tämä on webinaarin transkriptio, joka nauhoitettiin lokakuussa 2020.

SQE-kurssimme

Olitpa lakimies tai muu kuin lakimies, haluatko opiskella kokopäiväisesti, osa-aikaisesti, kampuksella tai verkossa, meillä on oikea kurssi sinulle. Tarjoamme laajan valikoiman SQE-kursseja maisteriohjelmista, mukaan lukien SQE1 ja SQE2, lyhyisiin versiokursseihin, jotka auttavat sinua valmistautumaan SQE-tentteihisi.

SQE-tukemme

Olemme sitoutuneet lakimiestesi sekä SQE-menestykseen. Palkitusta työllistettävyys- ja urapalvelustamme - opintojesi rahoittamiseen - tuemme sinua joka askeleella.

154729_pexels-photo-3769021.jpeg

Sijainnit

 • London

  Store Street,14, WC1E 7DE, London

  • London

   London, Yhdistynyt kuningaskunta

   • Birmingham

    Birmingham, Yhdistynyt kuningaskunta

    • Bristol

     Bristol, Yhdistynyt kuningaskunta

     • Guildford

      Guildford, Yhdistynyt kuningaskunta

      • Leeds

       Leeds, Yhdistynyt kuningaskunta

       • Liverpool

        Liverpool, Yhdistynyt kuningaskunta

        • Manchester

         Manchester, Yhdistynyt kuningaskunta

         • Nottingham

          Nottingham, Yhdistynyt kuningaskunta

          • Reading

           Reading, Yhdistynyt kuningaskunta

           • Hong Kong

            Hong Kong, Hongkong

            Kysymyksiä