Keystone logo

University of Hamburg - School of Integrated Earth and Climate System Sciences (SICSS)

A logo

Johdanto

Integroidun ilmasto- ja maapallotieteen laitos

SICSS perustettiin vuonna 2008 huippuyksikön 'Integrated Climate System Analysis and Prediction (CliSAP)' -tutkijakouluna vuosina 2007-2018. Ensimmäiset jatko-opiskelijamme aloittivat projektinsa SICSS-jäseninä vuonna 2008 ja ensimmäiset maisteriohjelmamme opiskelijat ilmoittautuivat lokakuussa 2009. Siitä lähtien SICSS kasvoi erittäin nopeasti!

Nykyään isännöimme vakituisesti noin 75 tohtorikoulutettavaa ja noin 45 MSc -opiskelijaa. Kesästä 2019 lähtien SICSS huolehtii kaikista uran alkuvaiheista. MSc: n ja tohtoriohjelman lisäksi olemme myös vastuussa post-doc-ohjelmasta ja kaikista sukupuolikysymyksistä, jotka liittyvät varhaiseen urakehitykseen.

Tieteidenvälinen koulutus ja tutkimus SICSS: ssä

SICSS tarkoittaa tieteidenvälistä ja tutkimuslähtöistä opetusta maapallon ja ilmastotieteen alalla. SICSS yhdistää eri tieteellistä taustaa ja asiantuntemusta omaavia opiskelijoita ja ehdokkaita ja mahdollistaa integroidun, innovatiivisen koulutuksen. SICSS valmistaa sinut työskentelemään asiantuntijana ilmastonmuutoksen eri aloilla: luonnontieteiden, yhteiskunta- ja taloustieteiden tutkijana, konsulttina tai kansallisten ja kansainvälisten järjestöjen asiantuntijana. SICSS: n korkea kurinalainen ja tieteidenvälinen tutkimus, yksilöllinen tuki ja valvonta sekä kansainvälinen ilmapiiri ovat ohjelmamme inspiroiva tausta.

UHH / SICSS / Gottschalk

Kaikki ohjelmamme alkavat johdantokurssilla, joka antaa asiantuntijapohjaisen yleiskatsauksen ilmastotieteitä koskevista tieteenaloista. Opinnäytteiden kursseilla saatua tieteidenvälistä tietämystä täydennetään kursseilla, jotka koskevat erityisiä tutkimustaitoja, joita tarvitaan maan- ja ilmastotieteiden uraan. Tämä sisältää tieteellisen kirjoittamisen, esityksen tai johtamisen taidot. Muut tutkimustaitokurssit on omistettu ohjelmoinnille, tietokoneen kielille, mallinnustyökaluille tai visualisoinnille. Tutkimusosaamista täydentävät kurssit hyvistä tieteellisistä käytännöistä ja kulttuurienvälisestä koulutuksesta.

UHH / SICSS

Sijainnit

  • School of Integrated Climate System Sciences Universität Hamburg Grindelberg 5 20144 Hamburg Germany, , Hamburg

Kysymyksiä