Data Economy Law, LL.M.
Krems an der Donau, Itävalta
KESTO
1 Years
KIELET
Englanti
TAHTI
Täysaikainen
HAKEMUKSEN MÄÄRÄAIKA
Hakemuksen jättämisen määräaika
AIKAISIN ALOITUSPÄIVÄ
Oct 2024
LUKUKAUSIMAKSUT
EUR 8 800
OPISKELUMUOTO
Kampuksella
Johdanto
Datataloudessa yrityksillä on käytettävissään suuria määriä dataa, jonka avulla ne voivat tehdä datapohjaisia päätöksiä (data-driven management), kehittää datalähtöisiä liiketoimintamalleja ja miettiä innovaatioprosesseja uudelleen. Tämä ei koske vain teknologiayrityksiä, vaan yhä enemmän pk-yrityksiä ja startup-yrityksiä. Monissa tapauksissa automatisoituja järjestelmiä (esim. tekoälyä) käytetään valmistelemaan tai tekemään liiketoimintapäätöksiä tietojen perusteella tai innovaatioprosessien yhteydessä. Tietojen elinkaaren eri vaiheista syntyy kuitenkin erilaisia juridisia ongelmia. Näin ollen datalähtöinen päätöksenteko ja datalähtöisyys edellyttävät laajaa osaamista ja taitoja: toisiinsa kietoutunutta teknistä ymmärrystä, johtamisosaamista ja syvällistä juridista
tietoa.
Tätä taustaa vasten tietotalousoikeuden LL.M.-ohjelma luotiin neljän EU-yliopiston - Kremsin täydennyskoulutusyliopiston (Krems, Itävalta), Göttingenin Georg August -yliopiston (Göttingen, Saksa), Masarykin yliopiston (Brno, Tšekki) ja Kazimieras Simonavicius -yliopiston (Vilna, Liettua) - Erasmus+ -strategisen kumppanuuden puitteissa. LL.M. on innovatiivinen monikansallinen ohjelma, jossa käsitellään digitalisaation ajankohtaisia oikeudellisia ongelmia. Se tarjoaa poikkitieteellistä koulutusta johtamisen, teknologian ja oikeuden alalla. Oikeudelliset moduulit kattavat erityisesti tietotekniikka- ja immateriaalioikeuden, tietosuojan, yksityisyyden suojan ja tietosuojan, liikesalaisuudet, kilpailulainsäädännön ja kansainvälisen liikejuridiikan.
Ohjelman tiedekuntaan kuuluu professoreita ja vanhempia tutkijoita kaikista kumppaniyliopistoista sekä kokeneita ammatinharjoittajia eurooppalaisista asianajotoimistoista ja teknologiayrityksistä, jotka tuovat käytännön oivalluksia luokkahuoneeseen.
Osallistu online-infotilaisuuksiimme!
Galleria
Ihanteelliset opiskelijat
Korkeat mahdollisuudet ja ammattilaiset tietotalousympäristössä, jotka ovat erityisen kiinnostuneita juridisista asioista
Pääsymaksut
Apurahat ja rahoitus
Tulevat opiskelijat voivat hakea eri säätiöiden ja järjestöjen, kuten OEAD:n, tarjoamia stipendejä.
Online-infosessiot
Lue lisää avoimesta verkkovideokonferenssista, jossa kurssi esitellään yksityiskohtaisesti ja vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi.
Opetussuunnitelma
Ensimmäinen lukukausi
Ensimmäinen lukukausi on omistettu tietotalouden perusteille ja sen vaikutuksille lainsäädäntöön. Koulutusviikon aikana kauniissa Göttweig Abbeyssä lähellä Kremsiä (Itävalta) opiskelijat tutustutaan ohjelman ydinkonsepteihin ja yksityiskohtaiseen rakenteeseen.
Ensimmäinen lukukausi tarjoaa 4 oppimisjaksoa, joissa kussakin on yhdestä kahteen viikkoa valmistavaa etäoppimista, jota seuraa viikko paikan päällä luentoja Kremsissä ja yhdestä kahteen etäviikkoa päättämistä ja lujittamista varten. Jokaisen oppimisjakson lopussa opiskelijoiden tietoja arvioidaan verkkokokeissa.
- Moduuli 1 – Liiketoiminta digitaalisessa taloudessa (6 op)
- Moduuli 2 – Tietotiede ja etiikka ja monimuotoisuus (6 op)
- Moduuli 3 – IP/ICT-laki ja perusoikeudet (6 op)
- Moduuli 4 – Tietosuojalaki (6 op)
Toinen lukukausi
Toinen lukukausi on omistettu erikoistumiselle. Se tarjoaa 3 oppimisjaksoa, joista jokaisessa on kaksi tai kolme viikkoa valmistelevaa etätyötä, jota seuraa viikon interaktiivinen paikan päällä oleva luennot Kremsissä. Valmisteluvaiheessa opiskelijat työskentelevät yksilö- tai ryhmäprojekteissa. Näiden hankkeiden tulokset esitellään paikan päällä toteutettavien vaiheiden aikana.
- Moduuli 5 – Tietooikeudet tietojen elinkaaressa ja niihin liittyvät sopimusasiat (6 op)
- Moduuli 6 – Data-oriented liiketoimintamallit (6 op)
- Moduuli 7 – Johtaminen ja innovaatio (6 op)
Opinnäytetyö
Ohjelman ensimmäisten kuukausien aikana opiskelijat oppivat lainopillista metodologiaa ja tieteellistä kirjoittamista ja työskentelevät mahdollisen diplomityön aiheen parissa. Toisella lukukaudella opiskelijat kehittävät ideoitaan lopulliseksi pro gradu -työksi ja puolustavat tuloksiaan asiantuntijakomitean edessä.
- Moduuli T1 – Tieteelliset menetelmät (3 op)
- Moduuli T2 – Pro gradu (15 op)