Keystone logo
Université Côte d’Azur (UCA)

Université Côte d’Azur (UCA)

Université Côte d’Azur (UCA)

Johdanto

Université Côte d'Azur on äskettäin perustettu ranskalainen rivialueiden korkeakouluyksikkö, joka kokoaa alueen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen keskeiset toimijat. Université Côte d'Azur pyrkii kehittämään ranskalaisille yliopistoille uuden, 21. vuosisadan mallin, joka perustuu tieteenalojen välisiin uusiin vuorovaikutuksiin, tutkimuksen, opetuksen ja innovoinnin uudenlaiseen koordinointitapaan sekä vahvaan kumppanuuteen yksityisen sektorin ja paikallisviranomaisten kanssa. Tammikuussa 2016 Université Côte d'Azur voitti Ranskan hallitukselta arvokkaan IDEX-palkinnon UCAJEDI-hankkeestaan ​​ja sijoitti sen yhdeksän maailman huippuluokan huipputason yliopistoon Ranskassa.

2000-luvun yliopisto

Université Côte d'Azur koostuu 13 erinomaisesta laitoksesta, jotka työskentelevät yhdessä yliopistossa. Haastamme itseämme kaikilla tavoin. Rikkomme esteitä lähes kaikilla aloilla. Menemme rajojen yli. Haemme parhaiten meistä, parasta teistä, parantaaksemme maailmaa.

UCA: n soveltamisala kokoaa siis yhteen kaikki kansainvälisellä tasolla tunnetut ja näkyvät korkeakoulutuksen ja tutkimuksen julkiset ja yksityiset yksiköt, jotka ovat läsnä Côte d'Azurilla. Sen ainutlaatuisten yhteistyökäytäntöjen innovatiivinen luonne luo itseorganisoituvat olosuhteet huippuosaamiselle; se edistää tulevaisuuden tieteen, koulutuksen ja innovaatioiden syntymistä.

 • Kaikkien kansainvälisten ranking-ohjelmien joukossa on tutkimustehokas Université Nice Sophia Antipolis (UNS);
 • Kaksi kansallista tutkimuslaitosta: CNRS ja Inria, monialainen ja symbolinen digitaalitekniikan alalla;
 • Toinen tähti, joka liittyy UCA: n klusteriin, on Côte d'Azur Observatory (OCA). Noin 450 työntekijää neljässä paikassa (Mont Gros ja Valrose Nizzassa, Sophia Antipolis ja Plateau de Calern Observatory). Charles Garnierin suunnittelemalla OCA: lla on huomattava arkkitehtoninen ja tieteellinen perintö, mutta kaukana menneisyydestä se on edelleen kansainvälisesti tunnustettu maan tiede- ja tähtitieteellisen tutkimuskeskuksen keskus, jossa on tarkkaa mekaniikkaa, korkean suorituskyvyn tietojenkäsittelykeskuksia ja virtuaalisia observatorioita.
 • Nizzan keskus Hospitalier Universitaire (CHU), johtava hematologian, biologisten resurssien ja terapioiden simulointi- ja innovaatiokeskus, joka asettaa tutkijoille rinnakkain lääketieteen tutkijat ja insinöörit;
 • EDHEC ja SKEMA, kaksi merkittävää kauppakorkeakoulua, jotka ovat läsnä kaikissa kansainvälisissä rankingissa; kahden maailmanlaajuisen yritysjurssin läsnäolo tuo projektiin tutkimus- ja koulutustoiminnan lisäksi laadunvarmistuksen kulttuurin
 • Kuusi kansainvälistä näyttämöllä toimivaa Taidekoulusta koostuva konsortio, joka koostuu maailmanluokan toimipisteistä, takaa visioomme omaperäisyyden ja lisää lähestymistapamme luovuutta. Kaikilla pelaajilla on ainutlaatuinen panos, jolla on suuri lisäarvo ja uusi ulottuvuus.
 • Centre National de Création Musicale on yksi Ranskan musiikin luomisen kuudesta kansalliskeskuksesta. Sen tehtävänä on levittää ja edistää nyky-musiikin ohjelmistoa toteuttamalla toimintaansa pääasiassa neljällä akselilla: tuotanto, lähetys, koulutus ja tutkimus.
 • Ecole Nationale Superieure d'Art Villa Arson, se on ainutlaatuinen kansallislaitos, joka on omistettu nykytaiteelle. Se yhdistää yhteen paikkaan taidekoulun, taidekeskuksen, taiteilijan asunnon ja erikoiskirjaston. Rakennus on lueteltu Patrimoine du XXe siècle
 • Sustainable Design School (SDS), joka muotoilee tulevaisuutta ja jossa vastuullinen keskittyminen kestävän kehityksen 4 pilariin uusien ja luovien oppimismenetelmien avulla yhteistyössä teollisuuden kanssa.
 • Ecole Supérieure de Cannes Rosella Hightower Vuonna 1961 perustettu Ecole Superieure de Cannes Rosella Hightower on tullut yksi maailman johtavista tanssikouluista klassisen baletin, nykytanssin ja jazzin koulutuksessa. ESDC: n kumppanuudet ammatillisten tanssiyritysten kanssa, joista Les Ballets de Monte-Carlo tai kansainväliset kilpailut Le Prix de Lausanne.
 • Conservatoire National à Rayonnement Régional de Nizza (CNRR). Vuodesta 1957 Konservatorio on huolehtinut yli 50 000 oppilaasta yli 50 eri maasta, ja se on toivonut lukuisia hienoja muusikoita joko opiskelijoina tai opettajina ympäri maailmaa.


UCA: n tavoitteet

Tutkimus, luominen, innovointi

Université Côte d'Azur perustettiin vuonna 2015 elvyttämään Ranskan Rivieran korkeakoulutuksen ja tutkimuksen tärkeimpien toimijoiden kollektiivista kunnianhimoa. Korkeakoulujen klusteri, johon kuuluu suuri tutkimusyliopisto, useita huippututkimuslaitoksia ja -laboratorioita, elite-kauppakorkeakouluja ja ryhmä kansainvälisesti tunnettuja taide- ja muotoilukouluja, UCA: lla on hyvät mahdollisuudet tarjota monialaisia, luovia ratkaisuja monimutkaisiin haasteisiin nopeasti muuttuvan maailman aiheuttama.

Ranskan Rivieran rikas historia taiteellisen ja teknologisen innovaation keskuksena ja Euroopan suurimpana teknologiakeskuksena (Sophia Antipolis), visio perustuu tieteelliseen ja koulutukselliseen huippuosaamiseen, voimakkaasti kansainväliseen keskittymiseen, syvään yhteyksiin paikallisten teollisuus- ja hallitustenväliset yhteistyökumppanit sekä päättäväisesti poikkitieteelliset näkymät. Tutkimus- ja koulutusohjelmamme ovat tulosten jakautuminen eri osaamisalueiden välillä, inhimillisten, taiteellisten ja hallinnollisten ulottuvuuksien sisällyttäminen projekteihimme sekä kvantitatiivisten, digitaalisten ja datapohjaisten lähestymistapojen perustana oleva tiukka perusta.

Tunnustukseksi kunnianhimoisesta agendastamme ja tieteellisestä huippuosaamisesta, tammikuussa 2016 UCA sai Ranskan hallituksen arvostetun "IDEX" (Excellence Initiative) -palkinnon, joka sijoitti UCA: n pienen joukon korkean tason, maailmanluokan ranskalaisia yliopistoja ja tarjoamalla apurahaa, joka auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme muuttaa yliopistomme ja alueemme. Olemme myös äskettäin voittaneet useita muita suuria kansallisia palkintoja tukeaksemme toimintaamme erityisesti täydennyskoulutuksessa, perus- ja jatko -opinnoissa sekä yrittäjyydessä.

Yli 20% opettajistamme ja opiskelijoistamme tulee ulkomailta, UCA on vahvasti kääntynyt ulkomaailmaan päin, ja tätä näkökulmaa vahvistetaan jatkuvasti luomalla eliitin kansainvälisiä kumppanuuksia ja kehittämällä uusia kansainvälisiä koulutusohjelmia, jotka opetetaan kokonaan Englanti. Uusia palveluja on myös luotu auttamaan houkuttelemaan kansainvälisiä tutkijoita ja opiskelijoita ja antamaan heille mahdollisuuden asettua alueelle sekä auttamaan yliopistojen tiedekuntia julkaisemaan tutkimustaan kansainvälisissä huippulehdissä.

UCA pyrkii myös kehittämään yrittäjä- ja liiketoimintaosaamista tutkijoidensa ja opiskelijoidensa keskuudessa. Useiden uusien ohjelmien tavoitteena on innostaa yrittäjähenkeä oppilailla kaikilla tasoilla ja antaa heille tarvittavat välineet unelmiensa saavuttamiseksi. Yliopistotutkijat ja ideat ovat myös monien alueen yritysten ytimessä riippumatta siitä, perustuvatko ne yliopistotutkimukseen vai yliopiston jäsenen perustamiin.

Lopuksi UCA pyrkii olemaan katalysaattori, joka muuttaa Côte d'Azurin alueen ja edistää sen kasvua tarjoamalla ratkaisuja liiketoimintaongelmiin konsultoinnin, täydennyskoulutuksen ja lisensoimalla löytöjä uusille ja olemassa oleville yrityksille. Jatkuva ajatustenvaihto yliopiston ja alueen välillä on tärkeä tekijä sen kasvulle ja menestykselle. Suuri osa UCA: n johtavasta tutkimuksesta voidaan kääntää ratkaisuiksi, tuotteiksi ja yrityksiksi, jotka hyödyttävät sekä yhteiskuntaa että taloutta.

Luokitukset

Sijainnit

 • Nice

Kysymyksiä