Keystone logo
UNICRI United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute

UNICRI United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute

UNICRI United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute

Johdanto

Yhdistyneiden Kansakuntien Interregional Crime and Justice Research Institute ( UNICRI ) perustettiin vuonna 1968 talous- ja sosiaalineuvoston vuonna 1965 antaman päätöslauselman 1086 B (XXXIX) mukaisesti, jossa kehotettiin laajentamaan Yhdistyneiden Kansakuntien toimintaa rikosten ehkäisyn ja rikosoikeuden alalla. Instituutti on itsenäinen laitos, ja sitä johtaa sen johtokunta.

UNICRI työskentelee laajan toimeksiantonsa puitteissa suunnitella ja toteuttaa parempia politiikkoja ja toimia rikosten ehkäisyn ja valvonnan alalla. Sen tehtävänä on edistää oikeutta, rikosten ehkäisyä, turvallisuutta ja oikeusvaltioperiaatetta rauhan tukemiseksi, ihmisoikeudet ja kestävä kehitys.

UNICRITyö keskittyy vuoden 2030 Agenda for Sustainable Development Agendan tavoitteeseen 16, joka keskittyy edistämään rauhanomaisia, oikeudenmukaisia ja osallistavia yhteiskuntia, joissa ei ole rikollisuutta ja väkivaltaa. Oikeus, rikosten ehkäisy ja oikeusvaltio ovat perusta köyhyyden torjumiselle ja eriarvoisuuden vähentämiselle samalla kun ne lisäävät talouskasvua ja vakautta ja suojelevat ympäristöä. UNICRI tukee hallituksia ja kansainvälistä yhteisöä yleensä torjumaan yhteiskunnallista rauhaa, kehitystä ja poliittista vakautta uhkaavia rikollisia uhkia.

Sijainnit

  • Turin

    Viale Maestri del Lavoro, 10

    Kysymyksiä