Keystone logo
© Stellenbosch University
Stellenbosch University

Stellenbosch University

Stellenbosch University

Johdanto

Alkaen 1918 historiallisessa tammien reunustamassa Stellenboschin kaupungissa, Stellenboschin yliopistossa oli neljä tiedekuntaa (taiteet, tiede, kasvatus, ja maatalous), 503 opiskelijaa, ja 40 luennoitsijat. Sittemmin Stellenboschin yliopisto on kasvanut elinvoimaiseksi ja kosmopoliittiseksi yhteisöksi, jossa opiskelee yli 32 000 opiskelijaa ja lähes 3500 akateemista ja tukipalveluhenkilökuntaan kuuluvaa henkilöä kymmenessä tiedekunnassa ja viidellä kampuksella, joilla on tarjolla laaja valikoima tutkinto-ohjelmia. Perustutkinto- ja jatko-opiskelijayhteisöömme kuuluu yli 3 000 kansainvälistä opiskelijaa 100 maasta.

Yliopistossa asuu joitakin maan parhaita ja älykkäimpiä tutkijoita. Juuret Afrikassa, ulottuvuus globaali Stellenboschin yliopisto (SU) houkuttelee opiskelijoita kaikkialta maailmasta. Yli 100 maasta, jopa Etelä-Koreasta, Sveitsistä, Australiasta, Gabonista ja Kolumbiasta tulevat opiskelijat liikkuvat kampuksillamme, mikä tekee yliopistosta todella kansainvälisen.

Kansainväliset opiskelijat saavat Etelä-Afrikassa oleskelunsa aikana tukea Stellenboschin yliopiston kansainväliseltä yliopistolta. Toimisto tarjoaa monenlaisia palveluja logistiikasta akateemiseen ja sosiaaliseen toimintaan. Vuonna 1993 perustettu SU:n kansainvälinen toimisto on osoitus oppilaitoksen pitkäaikaisesta sitoutumisesta kansainvälistymiseen.

Keskitymme tieteidenväliseen tutkimukseen, joka hyödyttää yhteiskuntaa kansallisella, mantereella ja maailmanlaajuisesti.

 • SU on Afrikan tutkimusyliopistojen liiton (ARUA) perustajajäsen. 16 afrikkalaisen yliopiston liittouma edistää & ja vahvistaa tutkimusta maanosassa.
 • Korkeakoulutuksesta vastaavan ministeriön (DHET) vuonna 2022 julkaisemien virallisten lukujen mukaan olemme Etelä-Afrikan kolmen suurimman tutkimusintensiivisen yliopiston joukossa sekä asukasta kohden että kokonaistutkimustuloksella mitattuna.
 • SU:lla oli seitsemän tiede- ja innovaatioministeriön ja kansallisen tutkimussäätiön (DSI-NRF) huippuosaamiskeskusta.
 • 504 tutkijaa, joilla on National Research Foundation (NRF) -luokitus. Näihin kuuluu 17 A-luokituksen saanutta tutkijaa,
 • 47 tutkimustuolia, mukaan lukien yksi suurimmista kansallisista (SARChI) tuoleista maassa.

Stellenboschin yliopisto (SU) on vahvasti sitoutunut tiedon, tutkimuksen ja innovaation tavoitteluun yhteiskunnan palveluksessa. Tarjoamme maailmanluokan oppimis- ja kehityskeskuksen, jolla on maailmanlaajuinen merkitys, mutta jonka juuret ovat paikallisyhteisöjemme kohentamisessa ja muuttamisessa. Toimintaamme ohjaavat keskeiset arvot ja ominaisuudet, ja sen mahdollistavat erinomainen henkilökunta ja opiskelijat, vankat toimintajärjestelmät ja syvä tarkoituksenmukaisuus.

Kymmenen tiedekuntaamme (maataloustieteet, taide- ja yhteiskuntatieteet, talous- ja hallintotieteet, kasvatustieteet, insinööritieteet, oikeustieteet, lääketiede ja terveystieteet, sotatieteet, luonnontieteet ja teologia) sekä ilmastotutkimuskoulu, datatieteen ja laskennallisen ajattelun koulu ja Stellenbosch Business School sijaitsevat viidellä kampuksella Etelä-Afrikan Länsi-Kapin maakunnassa.

Vuonna 2022 julkaistujen korkeakoulutusministeriön (DHET) virallisten lukujen mukaan SU on Etelä-Afrikan kolmen suurimman tutkimusintensiivisen yliopiston joukossa sekä asukasta kohden että kokonaistutkimustuloksella mitattuna.

SU:lla on nyt yhteensä 20 A-luokiteltua tutkijaa, mikä on korkein tähänastinen lukumäärämme, ja se sai yhdeksän uutta A-luokitusta vuoden 2021 luokittelukierroksella.

Meillä on 44 tutkimusprofessuuria, joista 23 on osa DSI-NRF SARChI -ohjelmaa ja 21 on lahjoitettu tai rahoitettu teollisuuden toimesta. Vuonna 2012 määrä oli 16. Tutkimusprofessuurit vaikuttavat merkittävästi SU:n tutkimustuloksiin, vaikutukseen ja tuloihin kukoistavana tutkimusintensiivisenä laitoksena.

Tohtorin tutkijatohtoreiden määrä on kasvanut 154:stä vuonna 2012 yli 340:een rekisteröityyn tutkijatohtoriin SU:ssa vuonna 2022.

Akateeminen huippuosaaminen, tutkimus ja innovaatiot

Vuonna 2022 julkaistujen korkeakoulutusministeriön (DHET) virallisten lukujen mukaan SU on Etelä-Afrikan kolmen suurimman tutkimusintensiivisen yliopiston joukossa sekä asukasta kohden että kokonaistutkimustuloksella mitattuna. SU:lla on nyt yhteensä 20 A-luokiteltua tutkijaa, mikä on korkein tähänastinen lukumme, sillä se sai yhdeksän uutta A-luokitusta vuoden 2021 luokituskierroksella. Meillä on 44 tutkimusprofessuuria, joista 23 on osa DSI-NRF SARChI -ohjelmaa ja 21 lahjoitettua tai teollisuuden rahoittamaa professuuria.

Vuonna 2012 luku oli 16. Tutkimusprofessuurit vaikuttavat merkittävästi SU:n tutkimustuloksiin, vaikutukseen ja tuloihin, sillä se on kukoistava tutkimusintensiivinen laitos. Tohtorin tutkijatohtoreiden määrä on kasvanut 154:stä vuonna 2012 yli 340:een vuonna 2022 rekisteröityyn tutkijatohtoriin.

SU vahvistaa mainettaan maailmanluokan instituutiona. Times Higher Education World University Rankingsin mukaan SU on yksi maailman 300 parhaasta yliopistosta ja 20 parhaan joukossa BRICS-maissa. Lisäksi se kuuluu maailman eliittioppilaitosten joukkoon 10:ssä 36:sta QS World University Rankings by Subject -listan vuoden 2015 oppiaineesta. SU oli mukana myös vuoden 2014 CWTS Leiden Rankingissa, jossa mitataan 750 suurimman yliopiston tieteellistä suorituskykyä maailmanlaajuisesti.

Yliopistolla on 18 tutkimustuolia NRF South African Research Chairs Initiativen (SARChi) alaisuudessa. Yliopistoa pidetään johtavana biolääketieteellisen tuberkuloositutkimuksen ja -hoidon, viinin bioteknologian, eläintieteiden ja matemaattisten biotieteiden aloilla. Toinen SARChi-tuoli invasiobiologian alalla on jaettu SU:n ja Vendan yliopiston kesken. Tämä on vain yksi SU:n monista kumppanuuksista, sekä paikallisista että kansainvälisistä. SU osallistuu ensisijaisena tutkimuskumppanina myös erilaisiin kansainvälisiin akateemisiin verkostoihin.

Näkemyksemme

Stellenboschin yliopistosta tulee Afrikan johtava tutkimusintensiivinen yliopisto, joka on maailmanlaajuisesti tunnustettu erinomaiseksi, osallistavaksi ja innovatiiviseksi ja jossa edistämme tietämystä yhteiskunnan palveluksessa.

Tehtävämme

Stellenboschin yliopisto on tutkimusintensiivinen yliopisto, joka houkuttelee erinomaisia opiskelijoita, työllistää lahjakasta henkilökuntaa ja tarjoaa maailmanluokan ympäristön; paikka, joka on yhteydessä maailmaan ja rikastuttaa ja muuttaa paikallisia, mantereen laajuisia ja maailmanlaajuisia yhteisöjä.

Kampuksen ominaisuudet

Pääkampus viehättävässä Stellenboschin yliopistokaupungissa Western Cape Winelandsin sydämessä on melkoinen nähtävyys opiskelijoille. Stellenbosch sijaitsee noin 50 km:n päässä Kapkaupungista ja vain 30 km:n päässä Kapkaupungin kansainväliseltä lentokentältä.

Pääkampuksella on kahdeksan tiedekuntaa, joista lääketieteellinen ja terveystieteellinen tiedekunta sijaitsee Tygerbergin kampuksella Tygerbergin akateemisen sairaalan vieressä, ja sotatieteellinen tiedekunta - ainoa laatuaan Etelä-Afrikassa ja yksi vain kahdesta alueella. Afrikka - sijaitsee Etelä-Afrikan puolustusvoimien sotilasakatemiassa Saldanhassa. Stellenbosch Business School ja muut talous- ja johtamistieteiden tiedekunnan jatko-opiskelu- ja suunnitteluohjelmat sijaitsevat Bellville Parkin kampuksella.

Viides SU-kampus Worcesterissa avattiin virallisesti vuonna 2012, kun lääketieteellisen ja terveystieteiden tiedekunnan Ukwanda Rural Clinical School käynnistettiin. Täällä lääketieteen ja siihen liittyvien terveystieteiden opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa kliininen koulutus maaseudulla. Tämä on jälleen yksi esimerkki SU:n uraauurtavasta työstä akateemisen innovaation alalla.

Joka vuosi kampuksella on myös uusi ryhmä päättäneitä, jotka osallistuvat Stellenbosch University luonnontieteiden ja matematiikan siltausohjelmaan (SciMathUS). Ohjelma tarjoaa koulutuksellisesti heikommassa asemassa olevien yhteisöjen opiskelijoille mahdollisuuden päästä korkea-asteen koulutukseen.

  Pääsymaksut

  Tutustu Stellenbosch University pääsykäytäntöihin ja uusien hakemusten ehtoihimme.

  Mitkä ovat NSC (National Senior Certificate) -passin akateemiset vähimmäisvaatimukset?

  Saadaksesi NSC-passin Gr12-vuonnasi, sinulla on oltava vähintään 7 ainetta. Näistä seitsemästä aiheesta sinulla on oltava:

  • kaksi (2) eteläafrikkalaista kieltä;
  • matematiikka tai matematiikan lukutaito (1);
  • Kolme (3) 20 opintopistettä ja;
  • Elämänsuuntaus (1).

  Lisäksi sinun on läpäistävä vähintään:​

  • Vähintään 40 % kotikielellesi;
  • 40 % kahdesta muusta aiheesta ja;
  • 30 % kahdesta muusta oppiaineesta, joista toisen on oltava virallinen kieli ensimmäisen lisäkielen tai kotikielen tasolla ja;
  • 20% lopullisessa aiheessa

  *Elämänsuuntausta ei pidetä osana keskiarvoasi.

  Mitkä ovat kandidaatin tutkinnon akateemiset vähimmäisvaatimukset?

  • 30 % eteläafrikkalaisesta oppimis- ja opetuskielestä (englanti tai afrikaans) ja
  • Saavutusarvosana 4 (50 % - 59 %) neljässä 20 opintopisteen aiheessa.

  Kuinka laskemme kansallisen senioritodistuksesi keskiarvon?

  Käytämme korkeinta pistemäärää oppimis- ja opetuskielessä (englanti tai afrikkalainen) + (5 x parhaat tulokset 20 opintopisteen oppiaineissa, lukuun ottamatta elämänsuuntausta, syventävää matematiikkaa, matematiikkaa 3 ja kaikkia muita ei-NSC-aineita). Kokonaissumma jaetaan sitten 6:lla.

  Miten arvioimme kansainvälisiä pätevyyksiä?

  • Käytämme lopullisia koulutuloksia kansainvälisestä opetussuunnitelmasta (Cambridge International, International Baccalaureate jne.), mukaan lukien School of Tomorrow.
  • Napsauta tätä saadaksesi kansainvälisten opetussuunnitelmien vähimmäisvaatimukset. (Cambridgen A-tasot, AS-tasot, GCSE/IGCSE/O-tasot; IB-tutkinto; American School ja Abitur)
  • Täytä myös muita valitsemaasi ohjelmaa koskevia erityisvaatimuksia, jotka on esitetty eri tiedekuntien ohjelman luonnoksissa.

  Mitkä ovat Stellenbosch University opiskelun perusvaatimukset?

  • National Senior Certificate (NSC) tai Independent Examinations Board (IEB) päättötodistus, jonka Umalus on sertifioinut pääsyä varten kandidaatin tutkintoon.
  • Tiedekuntakohtaiset vaatimukset

  Viisumivaatimukset

  Opiskeluviisumi ennen saapumista

  Kansainvälisiltä opiskelijoilta vaaditaan voimassa oleva opintoviisumi opiskellakseen Stellenbosch University (SU).

  SU ei saa rekisteröidä opiskelijaa ilman voimassa olevaa väliaikaista oleskeluviisumia.

  Osana viisumihakemustasi sinun on toimitettava lääkärintodistus muiden mahdollisesti vaadittavien asiakirjojen lisäksi (kysy lähimpänä olevasta Etelä-Afrikan edustustosta). Sinun on myös toimitettava todistus sairausvakuutusturvan tunnustamisesta Etelä-Afrikassa palveluntarjoajalta, joka on rekisteröity South African Council for Medical Schemes -järjestöön Medical Schemes Act, 1998 -lain mukaisesti, seuraavan linkin South African Council for Medical Schemes mukaisesti.

  Ota yhteyttä lähimpään Etelä-Afrikan korkeaan komissioon vahvistaaksesi hakuprosessin ja viisumihakemukseen vaadittavat asiakirjat.

  Tärkeää: Huomaa, että viisumin saaminen voi kestää kahdeksan (8) viikkoa, mutta olosuhteet voivat vaihdella maittain. Aloita viisumin hakeminen tutustumalla tarvittaviin tositteisiin, joiden hankkiminen voi viedä aikaa. Varmista, että lähetät täydellisen viisumihakemuksen.

  Nämä tiedot ovat vain ohjeellisia. Etelä-Afrikan viisumin saamista koskevat vaatimukset voivat muuttua ja jokainen hakemus käsitellään yksittäistapauksena. Tiedustele aina lähimmältä SA-edustustostasi ennen kuin matkustat Etelä-Afrikkaan.

  Opintoviisumin uusiminen Etelä-Afrikassa

  Vieraile verkkosivulla saadaksesi lupiin liittyviä tietoja ja sinun tulee hakea verkossa. Ystävällisesti kirjaudu sisään verkkosivulle >Kotisivu > Viisumityypit> Väliaikainen oleskelu/pysyvä oleskelu ja vieritä sitten alas nähdäksesi eri luvat ja niiden vaatimukset.

  Napsauta Kotisivua TÄYTÄ VERKKOLOMAKE -kohdassa hakeaksesi ja järjestelmä opastaa sinut automaattisesti koko online-hakemusprosessin läpi.

  • Luo sähköpostitunnus ja salasana, jotta voit täyttää online-hakemuksen.
  • Kun olet täyttänyt lomakkeen verkossa, sinulle tarjotaan seuraavat vaihtoehdot:
  • Verkkomaksu pankki-/luottokortilla suojatun verkkoportaalin kautta
  • EFT-maksu suojatun verkkoportaalin kautta
  • Ennakkomaksu Standard Bankissa lataamalla ja täyttämällä verkossa luotu pankkikuitti ja tallettamalla käteinen lähimpään Standard Bankiin.
  • ​Maksun suorittamisen jälkeen voit varata ajan uusimishakemuksen jättämistä varten. Voit myös tehdä poliisin todistushakemuksesi VFS:n toimistossa.​

  Lääketieteellinen kansi

  Stellenbosch University opiskelijoiden lääketieteellisen suojan vaatimukset

  • Etelä-Afrikan sisäasiainministeriö (DHA) vaatii todistetta lääketurvasta, joka on rekisteröity SA Council for Medical Schemes -järjestössä Medical Schemes Act -lain (1998) mukaisesti opiskeluviisumin ajaksi rekisteröidystä järjestelmästä Medical Schemes Actin mukaisesti. .
  • Jokaisella Stellenbosch University opintoviisumilla rekisteröidyllä opiskelijalla on oltava Etelä-Afrikan lääketieteellinen vakuutus opintoviisumin alkamisesta kunkin rekisteröintivuoden 31. joulukuuta asti.
  • Jos opiskelija ilmoittautuu uudelleen uudelle lukuvuodelle, sairausturvan uusiminen on aloitettava 1. tammikuuta uuden lukuvuoden 31. joulukuuta saakka.
  • Yksikään jatko-opiskelija ei saa ilmoittautua ilman sairausvakuutusta tammikuusta joulukuuhun asti.
  • Opiskelijoita kehotetaan lukemaan huolellisesti sairausvakuutusturvan sisältö varmistaakseen, että heillä on riittävä kattavuus oleskelunsa aikana SA:ssa ja olla suoraan palveluntarjoajan kanssa.

  Tutustu vaihtoehtoihisi:

  Huomaa, että Stellenbosch University ei ole sidoksissa mihinkään lääketieteellisen avun tarjoajaan. Yliopisto hyväksyy kaikki sairausvakuutukset, kunhan se on rekisteröity SA Council for Medical Schemes -järjestöön. Suurin osa Stellenbosch University rekisteröityneistä opiskelijoista käyttää seuraavia vaihtoehtoja:

  • Momentum Health
  • CompCare Wellness

  Tukiasiakirjat SU Internationalilta

  • Tukikirje
  • Pyydä jatkokirjettä (viisumin uusimisprosessi perustutkinto-opiskelijoille
  • Sairaanhoidon jäsenyyden uusimislomake
  • Pyydä kutsukirje

  Opiskelijoiden suosittelut

  Kampuksen elämä ja tilat

  Stellenbosch University voi majoittua noin 6 500 opiskelijaa noin 31 yliopisto-asunnolla ja muussa yliopistomajoituksessa Stellenboschin kampuksella. Tygerbergin kampuksella, jossa terveystieteellinen tiedekunta sijaitsee, on viisi asuntoa, joissa asuu lisäksi 1 000 opiskelijaa. Useimmat näillä kahdella kampuksella opiskelevat matilaiset (opiskelijoita on yhteensä yli 30 000) käyttävät yksityistä majoitusta Stellenboschissa ja sen ympäristössä.

  Opiskelijat, jotka sijoitetaan johonkin näistä asunnoista, ovat asunnonjohtajan valvonnassa. Asuntopäällikköä puolestaan avustaa talotoimikunta. Jokaisessa asunnossa on myös mentorit. Mentorit ovat senioriopiskelijoita, jotka on nimitetty asuntoihin ja yksityisiin opiskelijajärjestöihin (yksityisopiskelijat) auttamaan uusia opiskelijoita sopeutumaan yliopisto-elämään.

  Jokaisella uudella opiskelijalla tulee olla mahdollisuus saada mentori. Mentorilla on tärkeä rooli jo tervetuliaisjakson aikana yleisavustuksena yliopistoelämän tiedusteluissa ja psykososiaalisessa tuessa. Mentorin kautta uusilla opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua yliopiston Wellness-ohjelmaan, jonka tavoitteena on parantaa opiskelijoiden hyvinvointia läpi vuoden.

  Asuintilat

  • Jokaisessa huoneessa on verkkopiste oman tietokoneen liittämiseksi yliopiston verkkoon, sähköiset tietoresurssit, Internet ja verkkopohjaiset e-oppimisvälineet.
  • Pesulapalvelut
  • Yhteinen "olohuone" seurusteluun, television katseluun tai vain "hengaamiseen"
  • Kaikissa naisten ja joissakin miesten asunnoissa on myös yhteinen ja/tai yksityinen oleskelutila, jossa vieraita voidaan vastaanottaa ja viihdyttää.
  • Useimmissa asunnoissa on ihanat sisäpihat ja/tai puutarhat leikkiin ja rentoutumiseen.

  Sijainnit

  • Stellenbosch

   Private Bag X1, Matieland, 7602, Stellenbosch

  Kysymyksiä