
LLM in
Kansainvälisen ja eurooppaoikeuden oikeustieteen maisteri: kansainvälinen oikeus ja ihmisoikeusoikeus Ghent University Law School

Johdanto
Kansainvälisen ja ihmisoikeusoikeuden LLM on jännittävä uusi ohjelma, joka on räätälöity opiskelijoille, jotka haluavat erikoistua julkisen, kansainvälisen ja ihmisoikeuslainsäädännön alaan. Tämä LLM-erikoistuminen tarjoaa opiskelijoille vankan perustan huolellisesti ennalta valittujen pakollisten ihmisoikeus- ja maahanmuuttolainsäädännön kurssien sekä kansainvälisen julkisoikeuden ja kestävän kehityksen aiheiden muodossa. Samalla opetussuunnitelma jättää opiskelijoille mahdollisuuden valita monista valinnaisista kursseista uransa painopisteiden mukaisesti saadakseen asiantuntemusta erilaisista ajankohtaisista kansainvälisen ja ihmisoikeuslainsäädännön ajankohtaisista kysymyksistä.
Tietoa ohjelmasta
Mikä
Kansainvälisen ja ihmisoikeuslainsäädännön erikoistuminen tarjoaa opiskelijoille korkeakoulututkinnon, jolla on merkittävää lisäarvoa niille, jotka pyrkivät uraan oikeudellisessa käytännössä, julkishallinnossa kansallisella, alueellisella tai kansainvälisellä tasolla tai kansalaisjärjestöjen sektorilla sekä niille, jotka ovat kiinnostuneita jatkamaan akateemista tutkimusta.
Kurssiluettelo kattaa kansainvälisen julkisoikeuden perinteiset osa-alueet sekä eurooppalaisen ja amerikkalaisen ihmisoikeuslainsäädännön kurssit. Lisäksi se sisältää useita kursseja, jotka keskittyvät ympäristönsuojeluun ja kestävään kehitykseen, sekä kursseja, joilla on erillinen monitieteinen suuntautuminen.
Arvostetun Institut de Droit Internationalin (° 1873) syntymäpaikkana Gent on täydellinen paikka sukeltaa syvälle kansainvälisen oikeuden maailmaan (laajimmassa merkityksessä), alaan, jolla on jatkuvasti kasvava ulottuvuus ja merkitys. Tämä LLM-erikoistuminen perustuu erityisesti Gentin Rolin-Jacquemynsin kansainvälisen oikeuden instituutin (GRILI) sekä tunnetun ihmisoikeuskeskuksen (HRC) laajaan asiantuntemukseen.
Rakenne
Opiskelijoiden on saatava 60 opintopistettä kahden lukukauden aikana. Oman opetussuunnitelman muotoilussa on paljon joustavuutta. Kahdeksantoista opintopistettä kattaa ihmisoikeuslainsäädäntöön erikoistuneet kurssit. Kymmenen opintopistettä on omistettu pakollisille tukikursseille, jotka käsittelevät pääasiassa erilaista oikeudellista ja poliittista kehitystä oikeusalan ammattilaisten näköalojen laajentamiseksi. Opiskelijoiden on myös kirjoitettava viidentoista opintopisteen arvoinen LLM-paperi yhden opetussuunnitelman kurssin yhteydessä.
Loput opintopisteet ovat täynnä valinnaisia kursseja eri aiheista seuraavilta aloilta: eurooppalainen oikeus, ihmisoikeusoikeus, talousoikeus, ympäristöoikeus ja kansainvälinen julkisoikeus jne. Opiskelijat voivat valita noin kolmestakymmenestä eri kurssista, jotka kaikki opetetaan yksinomaan englanniksi. Opetus tapahtuu yleensä vuorovaikutteisesti, mikä vaatii edistynyttä lukemista ja luokan osallistumista. Ohjelmassa on tyypillisesti useita kansainvälisesti tunnettuja vierailevia professoreita, jotka kiertävät vuosittain. Opiskelijat voivat myös halutessaan osallistua johonkin eri tuomioistuimista tai oikeudellisesta klinikasta virallisena osana opetussuunnitelmiaan.
Organisoitu sosiaalinen toiminta on tärkeä osa LLM-kokemusta, eivätkä kaikki ole koulun ulkopuolisia. Opetussuunnitelmaan kuuluviin toimiin kuuluvat opastetut vierailut tärkeisiin EU:n ja kansainvälisiin instituutioihin sekä osallistuminen useisiin keskustelutilaisuuksiin.
Pro gradu -tutkielma
Diplomityö on edellytys jokaiselle hakijalle maisterin tutkinnon saamiseksi. Pro gradu -tutkielma on omaperäinen tutkimustyö. Sen tavoitteena on kehittää ja vahvistaa opiskelijoiden tutkimusvalmiuksia. Opiskelija valitsee aiheen ja saa promoottorin tai ohjaajan ohjausta koko lukuvuoden ajan.
Opinto-ohjelman laatu
Vahvuuksia
- Saannin ohjaus on välttämätöntä. LLM-ohjelmissa panostetaan merkittävästi asianmukaisten hakijoiden tavoittamiseen ja ohjaamiseen hakemiseen ja pääsyyn. Ohjaus jatkuu lukuvuoden alkamisen jälkeen. Saapuvat opiskelijat osallistuvat laajaan orientaatio-ohjelmaan.
- Opetussuunnitelman joustavuus: Gentin lakikoulu tarjoaa kolme erilaista LLM-ohjelmaa, jotka heijastavat erilaisia uratoiveita. Henkilökohtaisen asemasi ja tavoitteidesi puitteissa pystyt suunnittelemaan tarpeisiisi parhaiten sopivan opetussuunnitelman.
- Aktiivinen oppiminen: LLM-ohjelmissa kiinnitetään suurta huomiota opetusmenetelmiin, joilla varmistetaan, että opiskelijat eivät ole passiivisia tiedon omaksujia. Sen sijaan heitä kannustetaan tekemään itsenäistä tutkimusta ja ajattelemaan kriittisesti luokan valmistelutehtäviä, pieniä papereita koko lukukauden ajan, esseekysymyksiä ja vastaavia.
- Kansainväliset näkymät: ohjelmat kuvastavat niiden eurooppalaista ja kansainvälistä ulottuvuutta tarjottujen aiheiden ulkopuolella. Professorien ja luennoitsijoiden joukko koostuu asiantuntijoista, joilla on laaja kansainvälinen näkyvyys ja kokemus.
- Sidosryhmien osallistuminen: Opinto-ohjelmien keskeisenä vahvuutena on vahva yhteys ja vuorovaikutus työelämän kanssa sekä EU:n ja kansainvälisen oikeuden laaja institutionaalinen todellisuus, joka antaa opiskelijoille tietoa käytännön toiminnoista ja yhteisistä käytännöistä ja valmistaa heitä ammatilliseen uraan.
Pääsyvaatimukset
Oikeustieteen tutkinto eli tutkinto, joka - alkuperämaassaan - vaaditaan lakimiesammattien harjoittamiseen. Valmistuvat opiskelijat voivat hakea ja heidät voidaan hyväksyä ehdollisesti edellyttäen, että he suorittavat tutkintonsa hyväksytysti.
Opetussuunnitelman tarkastelun jälkeen ja hankittu pätevyys huomioon ottaen voidaan hyväksyä hakijoita, joilla on muu korkeakoulututkinto kuin oikeustiede. Tällöin valintaan voidaan asettaa rajoituksia noudatettavien kurssien osalta.
Esittää todiste riittävästä englannin kielen taidosta C1-tasolla.
Saada riittävästi taloudellista tukea joko henkilökohtaisilla taloudellisilla keinoilla tai taloudellisella tuella.
Hakeudu LLM-ohjelmaan ennen määräaikaa täytetyllä hakulomakkeella ja kaikilla vaadituilla liitteillä.
Tietoa pääsyvaatimuksista ja ulkomailla hankitun tutkintotodistuksen perusteella tapahtuvaa maahanpääsyä koskevasta hallinnollisesta menettelystä löytyy seuraavalta sivulta: href="https://www.ugent.be/prospect/en/administration/enrolment-or-registration.
Hyvä alku
Hakuaika (kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille)
Sekä belgialaisille että kansainvälisille opiskelijoille:
Hakemus tähän syventävään maisteriohjelmaan on tarkoitus käynnistää Oasiksen kautta.
Hakulomakkeen ja sen liitteenä olevien sähköisten asiakirjojen tulee saapua kansainväliseen vastaanottopalveluun sitä lukuvuotta edeltävän vuoden keväällä, jolle haet. Katso alla mainitut erilaiset hakuajat EU/ ETA-kansalaisopiskelijoille, muille kuin EU/ ETA-kansalaisille ja opiskelijoille, joilla on belgialainen tutkintotodistus.
Varhaisia hakemuksia suositellaan (varmasti viisumia tarvitseville opiskelijoille), ja niistä päätetään helmikuun ja kesäkuun / heinäkuun alun välisenä aikana.
Kesäkuun jälkeen saapuneet hakemukset otetaan huomioon, jos aiemmin hyväksyttyjen opiskelijoiden määrä sen sallii.
Hakemusten määräajat:
1. huhtikuuta EU: n / ETA: n ulkopuolisten opiskelijoiden osalta,
1. heinäkuuta muille kuin EU: n / ETA: n kansalaisille, jotka asuvat Belgiassa ja joilla on voimassa oleva oleskelulupa,
1. heinäkuuta EU/ ETA-kansalaisopiskelijoille.
Lukukausimaksu
6540,10 euroa