Keystone logo
Ghent University Law School

Ghent University Law School

Ghent University Law School

Johdanto

Gentin yliopisto on yrittäjähenkinen yliopisto, jolla on kansainvälinen vetovoima. Mottomme on "Uskalla ajatella": 37 000 opiskelijaa ja 8 000 työntekijää kannustetaan omaksumaan kriittinen ajattelutapa. Monimuotoisuus ja sosiaalinen sitoutuminen ovat filosofiamme kulmakiviä, aivan kuten monimuotoisuus, osallistuminen ja itsenäinen ajattelu.

Gentin yliopiston oikeus- ja kriminologian tiedekunta tarjoaa seuraavat maisteriohjelmat:

- OTK kansainvälisessä ja eurooppalaisessa oikeudessa

- OTK kansainvälisessä liikeoikeudessa

- LLM Euroopan unionin oikeudessa

- MSc meritieteessä

- Euroopan oikeustieteen ja taloustieteen maisteri

- Kansainvälinen maisteri kriminologian kehittyneessä tutkimuksessa.

Vaikka osallistuminen LLM- ja MSc -ohjelmiin vaatii riittävää taloudellista tukea, pääsypäätökset tehdään hakijan henkilökohtaisista taloudellisista resursseista riippumatta. Myöhemmät taloudellista tukea koskevat päätökset antavat ulkopuolista taloudellista tukea tarvitseville opiskelijoille mahdollisuuden arvioida hakemuksensa taloudellista toteutettavuutta.

Gentin yliopisto on yksi johtavista korkeakouluista ja tutkimuslaitoksista matalissa maissa. Gentin yliopisto sijaitsee historiallisessa, opiskelijaystävällisessä kaupungissa Euroopan kulttuuri- ja talouskeskuksessa. Vaikka Gentin yliopisto on virallisesti hollanninkielinen yliopisto, sekä opiskelijat että henkilökunta puhuvat laajalti englantia. Lisäksi kansainväliset opiskelijat voivat valita laajan valikoiman englanninkielisiä kursseja ja ohjelmia, kuten LLM- ja MSc -ohjelmamme.

Gentin yliopiston 11 tiedekuntaa koostuu 125 osastosta, jotka tarjoavat korkealaatuisia, tutkimukseen perustuvia ohjelmia monilla eri tieteenaloilla. Kansainvälinen opiskelijaväestö (11,5%) osoittaa Gentin yliopiston koulutuksen ja tutkimuksen laadun ja monimuotoisuuden. Gentin yliopisto on Shanghain sijoituksen 61. paras yliopisto vuonna 2018. Kaikki nämä tekijät yhdessä vahvan kansainvälisen painopisteen kanssa tekevät Gentin yliopistosta Euroopan huippuyliopiston.

Lakikoulu

Lakikoulu sijaitsee Gentin kaupungin historiallisessa keskustassa. Vaikka sillä on useita historiallisia rakennuksia 1600- ja 1800-luvuilta, sillä on nykyaikaiset opetusvälineet, kuten erinomaiset kirjastot ja hyvin varustetut tietokonepalvelut.

Virallinen opetuskieli on hollanti, lukuun ottamatta tiettyjä englanninkielisiä jatko -ohjelmia, kuten LLM & MSc in Maritime Science Programs.

Tiedekunnassa on yli 80 professoria ja noin 90 avustajaa, jotka opettamisen lisäksi harjoittavat laajasti tutkimusta, kirjoittamista, luentoja ja julkista palvelua. Monilla sen jäsenillä on erikoisalalla kansainvälinen maine, he osallistuvat kansallisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin ja heitä kutsutaan asiantuntijoiksi julkisen politiikan valmistelussa. LLM -ohjelmissa useat ulkomaiset professorit, joilla on kansainvälinen maine, vahvistavat tiedekuntaa tietyille kursseille.

Gentin lakikoulu on EU: n "Jean Monnetin huippuyksikkö", joka tunnetaan asiantuntemuksestaan ja Euroopan unionin oikeuden käytettävissä olevista resursseista. EU: n toimielinten läheisyydessä Gentin lakikoulu tarjoaa kaikki tarvittavat tilat syvälliseen opiskeluun Euroopan unionin oikeudesta ja käytännöstä sekä kansainvälisestä liikeoikeudesta. Opiskelijat voivat myös hyötyä erinomaisesta kirjastosta, joka toimii myös eurooppalaisena dokumentaatiokeskuksena.

Noin 4000 opiskelijan oppilasmäärällä Ghent University Law School on tällä hetkellä yksi suurimmista lakikouluista sekä Flanderissa että Belgiassa. Monet sen alumnit ovat merkittävässä asemassa oikeusjärjestelmässä valtion virkamiehinä, tuomareina, kotimaisten ja kansainvälisten asianajotoimistojen jäseninä tai lakiprofessoreina muissa Belgian ja ulkomaisissa yliopistoissa.

Ghent University Law School laskee alumniensa joukkoon entisen Belgian pääministerin Guy Verhofstadtin ja muita Belgian liittohallituksen ja Flanderin hallitusten merkittäviä ministereitä, kassaatiotuomioistuimen, perustuslakituomioistuimen ja Belgian valtionneuvoston jäseniä.

Lisätietoja osoitteesta Ghent University Law School osoitteessa www.ugent.be/re.

LLM -ohjelma

LLM -ohjelma koostuu kolmesta erikoistuneesta LLM -tutkinnosta, joista mahdolliset jatko -opiskelijat voivat valita, nimittäin joko:

 • OTK kansainvälisessä ja eurooppalaisessa oikeudessa; tai
 • OTK kansainvälisessä liikeoikeudessa; tai
 • OTK Euroopan unionin oikeudessa.

Ohjelman erityisluonteen ansiosta opiskelijat voivat kehittää erityisiä taitoja ja taitoja nopeasti kehittyvillä EU -oikeuden aloilla. Kolme LLM -ohjelmaa tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuden suunnitella oman opintojaksonsa uraprioriteettiensa mukaisesti. Sen avulla he voivat saada asiantuntemusta monista kansainvälisen oikeuden olennaisista ja ajankohtaisista kysymyksistä. Kuitenkin, vaikka kurssit saattavat olla erikoistuneita ja räätälöityjä opiskelijoiden tarpeiden mukaan, niille on yhteistä se, että kaikki kolme LLM -ohjelmaa sopivat ihanteellisesti EU: n ulkopuolelta tuleville opiskelijoille, jotka tarvitsevat perusteellista taustaa EU: n sääntelyssä, ja jotka haluavat paeta kansallisen oikeuden maakuntatutkimusta.

Lyhyesti sanottuna Ghent University Law School LLM -ohjelma muodostaa merkittävän askeleen asianajajille ja ammattilaisille, jotka tarvitsevat tietoa EU: n oikeudesta ja/tai EU: n instituutioista urakehityksessään. Lisätietoja kustakin erikoiskurssista, oppilaita kehotetaan käymään LLM -ohjelman virallisella verkkosivustolla.

Hae lukuvuotta 2020-2021 1. lokakuuta 2019 alkaen osoitteessa http://www.law.ugent.be/alt="llm/application-form!

LLM -ohjelman kohokohdat

Gentin lakikoulun LLM-ohjelmat varmistavat, että uusia urasuuntautuneita opetussuunnitelman ulkopuolisia toimintoja lisätään vuosittain Ghentin yliopiston LLM-opintoihin CV: n vahvistamiseksi (jotta voit varmistaa mielenkiintoisen työpaikan eurooppalaisissa tai kansainvälisissä instituutioissa ja organisaatioissa, merkittävät lakimiehet ja konsulttiyritykset).

Käytännön kurssi ”Taitoja asianajajille”

Tämä ydin LLM -kurssi on alun perin suunniteltu kehittämään oikeustieteen opiskelijoiden taitoja ja parantamaan heidän sujuvuuttaan ja lukutaitoaan laillisen englannin lukemisessa, konsultoinnissa, käytössä ja kirjoittamisessa sekä viestintä- ja esitystaitojen kehittämisessä. Nykyään tämä kurssi muuttuu yhä jännittävämmäksi ja käytännöllisemmäksi!

Päivitetty "Skills for Lawyers" -kurssi koostuu seuraavista lohkoista:

 • Oikeudellisen englannin ja oikeudellisen tutkimuksen ja esitystaitojen hallitseminen lakimiehille
 • Harjoittelet kansainvälisenä asianajajana ja tutustut asianajotoimiston elämään
 • Crash-seminaari kaupallisten sopimusten laadinnasta
 • Neuvottelu ja sovittelu
 • Luentosarjat johtavilta lakimiehiltä, poliitikkoilta ja taloustieteilijöiltä ympäri maailmaa.

Annamme sinulle tietoa, taitoja ja tekniikoita, jotka vaikuttavat työnantajaasi ensimmäisestä työpäivästä lähtien - juuri sitä tavoittelemme!

Osallistuminen Moot Courtiin

Äskettäin LLM -opiskelijamme ovat saaneet poikkeuksellisen mahdollisuuden osallistua Moot Courtiin osana virallisia opetussuunnitelmiaan.

Hanki ensikäden kokemusta vetoamisesta ja todista, että olet motivoitunut ja omistautunut opiskelija osallistumalla johonkin seuraavista Moot Court -kilpailuista:

 • Euroopan oikeuden moot -tuomioistuin
 • Willem C.Vis Kansainvälinen kaupallinen välimiesmenettely
 • Ph. Jessup International Moot Court -kilpailu.

"Oikeudellinen klinikka: ihmisoikeudet" valinnaisena kurssina

Opiskelijat työskentelevät niin kutsutussa "oikeudellisessa klinikassa" tosielämän projekteissa pienryhmissä. Hankkeet voivat sisältää tutkimusta, raportteja tai neuvoja, jotka on toimitettava ihmisoikeusalalla toimivalle organisaatiolle. Ne voivat myös koskea tuomioistuimessa käsiteltävän asiakirja -aineiston valmistelua. Oikeudellinen klinikka valmistaa ilmoittautuneita opiskelijoita tulevaa työtä varten yhä monipuolisemmassa ja kilpailukykyisemmässä kansallisessa ja kansainvälisessä ammatillisessa ympäristössä.

Kesäharjoitteluohjelma

LLM-ohjelmamme pyrkivät jatkuvasti toimimaan alustana askeleelle eteenpäin opiskelijoiden uralla: tarjoamme LLM-opiskelijoillemme ura-suuntautuneita luentoja ja valmennusta, jotta he voivat paremmin valmistautua erilaisiin hakuprosesseihin ja haastatteluihin, jotka johtavat mahdolliseen kansainväliseen työllisyyteen . Tarjoamme myös LLM -opiskelijoille mahdollisuuksia verkostoitua eri vierailevien luentojen ja tapahtumien aikana.

Olemme äskettäin ottaneet käyttöön 1 kuukauden kesän (maksuttoman) harjoitteluohjelman parhaille LLM-tutkinnon suorittaneille. Pyrimme vastaamaan huippututkinnon suorittaneiden ja potentiaalisten työnantajien etuja ja tarjoamaan ahkerat opiskelijat, jotka ovat saavuttaneet huippupisteet ja vaikuttaneet professoreihin heidän motivaationsa menestyä, mahdollisuuden harjoittelulle Gentin lakikoulussa, laki yritykset ja kansalaisjärjestöt!

Mentorointiohjelma

Olemme käynnistäneet tämän ohjelman, jotta voit keskustella urasuunnitelmistasi ja saada neuvoja valoisilta ja kokeneilta alumneiltamme, jotka tulevat jakamaan tietonsa ja käytännön kokemuksensa sinulle, lakimiehille, erilaisten luentojen ja valmennusten kautta!

Sisäänpääsyvaatimukset

Opiskelijat ovat oikeutettuja pääsyyn, jos he täyttävät seuraavat valintakriteerit:

 • Sinulla on oikeustieteen tutkinto eli tutkinto, joka tekee alkuperämaassa oikeutetun harjoittamaan oikeudellisia ammatteja. Perustutkinnon viimeisen vuoden opiskelijat voivat hakea ja heidät voidaan ehdollisesti ottaa vastaan, jos heidän tutkintonsa on suoritettu.
 • Poikkeuksellisesti voidaan hyväksyä myös ehdokkaat, joilla ei ole oikeustieteellistä tutkintoa, heidän opetussuunnitelmansa tarkastelun ja hankitun osaamisensa perusteella. Tällaisessa tapauksessa pääsyyn voidaan asettaa rajoituksia noudatettavien kurssien suhteen.
 • Todisteena riittävästä englannin kielen taidosta (koskee kaikkia muita kuin äidinkielenään puhuvia englanninkielisiä. Vaadimme vähintään 560 paperiarkkia TOEFL, 95 Internet-pohjainen TOEFL tai 7 IELTS. On kuitenkin mahdollista saada poikkeus mahdollisille ehdokkaille, jotka ovat suorittaneet vähintään yhden vuoden opintojakson (vastaa 60 opintopistettä) englanninkielisessä korkeakoulussa (esittämällä vastaava asiakirja, joka osoittaa tällaisen ohjelman suorittamisen).
 • Saada riittävästi taloudellista tukea, kuten hakemuslomakkeessa ilmoitetaan, joko henkilökohtaisin varoin tai taloudellisin avuin. Huomaa, että LLM -ohjelman lukukausimaksu on 5624,30 euroa.
 • Hakemaan pääsyä LLM -ohjelmaan kaikkien vaadittujen asiakirjojen kanssa.

Hakuaika lukuvuodelle 2020-2021 on avoinna 1.10.2019 alkaen! Hae tästä: http://www.law.ugent.be/llm/application-form

Hakemusmenettely

Valintaprosessia koordinoi Law Schoolin kansainvälisten suhteiden komitea. Valitessaan opiskelijoita komitea ottaa huomioon akateemisen potentiaalin, tarkoituksen vakavuuden ja motivaation. Valinta on kunnianosoitus paitsi hakijan aiemmille suorituksille myös hänen uskotulle kyvylleen menestyä vaativassa LLM -ohjelmassa ja osallistua LLM -ryhmään.

Gentin lakikoulu ei syrji ketään hakijaa rodun, värin, kansallisuuden tai etnisen alkuperän, uskonnon, iän, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, siviilisäädyn tai vanhemmuuden, haitan, tulojen tai henkilökohtaisten taloudellisten mahdollisuuksien perusteella.

Vaikka osallistuminen LLM -ohjelmaan vaatii riittävää taloudellista tukea, pääsypäätökset tehdään hakijan henkilökohtaisista taloudellisista varoista riippumatta. Myöhemmät taloudellista tukea koskevat päätökset antavat ulkopuolista taloudellista tukea tarvitseville opiskelijoille mahdollisuuden arvioida hakemuksensa taloudellista toteutettavuutta.

Lukukausimaksu ja maksut

Gentin yliopisto on valtionyliopisto, ja sen politiikkana on pitää lukukausimaksu minimissä (LLM -ohjelmassa se on 5624,30 euroa). Yliopisto tarjoaa kuitenkin vain vähän lisäapurahoja, joiden yksityiskohdat löytyvät yliopiston verkkosivuilta.

Itse LLM -ohjelmalla ei ole rahoitusta apurahoihin Gentin elinkustannusten kattamiseksi. Toisaalta LLM -ohjelma tarjoaa rajoitetun määrän apurahoja tai osittaisia/täydellisiä lukukausimaksuja, riippuen sen budjettirajoista ja hakijoiden tarpeesta.

On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että taloudelliset rajoitukset vähentävät tyypillisesti apurahojen/luopumisten määrää tasolle, joka on selvästi alle niiden kysynnän. Hakijoita kehotetaan siksi voimakkaasti olemaan taloudellisesti omavaraisia joko henkilökohtaisin keinoin tai kolmannen osapuolen väliintulon kautta.

Päätökset yliopistojen taloudellisesta tuesta tehdään liittymispäätösten jälkeen.

Taloudellinen tuki

LLM -ehdokkaita kannustetaan tutkimaan mahdollisuuksia saada LLM -ohjelman ulkopuolista taloudellista apua. On kuitenkin korostettava, että LLM -ohjelma ei voi tarjota mitään teknistä tai logistista tukea näille ulkoisille sovellusprosesseille, paitsi suosituskirjeitä ja/tai vahvistuksia hakemuksesta tai valinnasta tarvittaessa.

Sijainti

Opiskelu Gentissä on totta Euroopan sydämessä! Bryssel ja sen monet EU: n toimielimet ovat vain lyhyen, mukavan ja kätevän junamatkan päässä. Haag, Luxemburg ja Strasbourg, kaikki suuret institutionaaliset pääkaupungit, ovat kaikki alle yhden päivän matkan päässä täältä, ja Brysselin kanssa vierailemme useimmissa niistä loman aikana. Ja tietysti niille teistä, jotka haluavat tutustua Euroopan suuriin metropoleihin, Gent on upea portti.

Suoran pääsyn Euroopan nopeiden rautatieverkkojen kautta ja suuren kansainvälisen lentokentän ansiosta lähes käden ulottuvilla voit vierailla Pariisissa, Lontoossa, Berliinissä ja monissa muissa jännittävissä kohteissa. Pidämme sinut kiireisenä, mutta sinulla on myös aikaa tutustua joihinkin Euroopan suuriin kaupunkeihin sopivana ajankohtana ja mahdollisimman vähän.

Gentin lakikoulu sijaitsee osoitteessa Universiteitstraat 4-6, 9000 Ghent, Belgia. Gentin yliopiston päähallintorakennus, rehtori, sijaitsee osoitteessa Sint-Pietersnieuwstraat 25, 9000 Gent, Belgia.

Majoitus

Gentin yliopistossa ja muissa korkeakouluissa on noin 50 000 opiskelijaväkeä. Asuntomarkkinat ovat siksi ymmärrettävästi venyneet. Saapuville ulkomaisille opiskelijoille sopivan majoituksen löytäminen on täysin mahdollista, mutta se voi vaatia jonkin verran vaivaa ja joustavuutta. Käytännössä on kaksi tapaa löytää sopiva asunto: yksityisten markkinoiden kautta tai yliopistojen kautta.

Voit pyytää majoitusta yliopistokodeissa, kun olet päässyt LLM -ohjelmaan.

Opiskelijaelämä

Yliopistollamme ja lakikoulullamme on vaihto -ohjelmia lukuisten yliopistojen kanssa ympäri maailmaa. Lakikoulu houkuttelee satoja ulkomaisia opiskelijoita vuosittain. LLM -luokka heijastaa tätä kulttuurista monimuotoisuutta. LLM -professorit ja luennoitsijat sisältävät vierailevia kansainvälisiä asiantuntijoita. LLM -kokemuksesi Gentissä on tämän seurauksena paljon enemmän kuin akateeminen koulutus. Se on myös kerran elämässä kulttuurielämys. Tapaat, opiskelet ja elät mielenkiintoisten ja lahjakkaiden ihmisten kanssa ympäri maailmaa. Jätät tämän paikan rikastuneena ja valaistuneena ihmisenä, joka ymmärtää paremmin nykypäivän maailmaa ja jolla on siteitä ja siteitä, jotka ylittävät monia rajoja. Lisää valokuvanäkymiä saat FB -sivultamme, jossa päivitämme usein arvokkaita vinkkejä ja ajankohtaisia toimintoja - sekä akateemisia että koulun ulkopuolisia - www.facebook.com/llmugent.

Sijainnit

 • Ghent University Law School Universiteitstraat 4 , BE-9000, Ghent

Kysymyksiä