Keystone logo

Izmir University of Economics

A logo

Johdanto

Koska sisäpolitiikka Osmanien valtakunnan, "kauppakamari" perustettiin vuonna 1885 Izmir, kaupan kaupunki vuosisatojen. Tämä yritys oli ensimmäinen hyödyllistä kauppiaiden. Kuitenkin, se ei voisi olla aktiivinen pitkiä sotien ja miehityksen aikana. Positiivinen teokset kasvoi tasavallassa aikana. Izmir kauppakamari vahvisti pitkäaikaisen rakenne ja tuli johtava kansalaisjärjestö Turkin. Nyt se on 55000 aktiivinen 85000 aktiivinen jäsentä. Izmir kauppakamari on aina ollut symboli innovaatioita ja muutoksia, koska İzmir Economics Congress 1923, jossa Atatürk oli myös läsnä. Izmir kauppakamari joka on aina lisännyt tuloja yli vuosisadan on perustettu "İzmir kauppakamari säätiön kannustaminen Avustus" johdon kanssa Ekrem Demirtaş vuonna 1988. Joukossa sen tavoitteista oli "avaaminen yksityisten yliopistojen kouluttaa nuoria palvelemaan taloudellisuuteen maan." Tämän perusteella tavoitteena oli alkion vuonna 1923 İzmir Economics Congress joka sanoi "Kouluja taloustieteen koulutusta olisi vahvistettava, suorittaa ja tukee kauppakamarit suurissa kaupungeissa, jotka ovat kaupallisia keskuksia. "säätiö että selviää tuella hyväntekijöinä İzmir on tukenut monia opiskelijoita avaamalla peruskoulun rakennuksia, İzmir kauppa- Foundation Teollisuus ammatillisen High School ja ammatillisen kurssien . Säätiö, joka toimii myös terveydenhuollon alalla on perustettu İzmir kauppakamari Süleyman Taştekin Eşrefpaşa Clinic. Kuitenkin Säätiöyliopiston että İzmir odotti voitaisiin perustaa vuonna 2001. Tuella Izmir kauppakamarin ja säätiön on suurin rooli menestyksen Izmir University of Economics aivan ensimmäisen lukuvuoden tänään.

Perustamisen jälkeen ensimmäisen Säätiöyliopiston Bilkentin Ankarassa mukaisesti 130-erä perustuslain, vuonna 15 helmikuu 1990 İzmir kauppakamari säätiön kannustaminen Avustus puheenjohtaja Ekrem Demirtaş sanoi "Me perustaa yliopiston ulkomaisten väline koulutus. "Koska muutosten kanssa korkeakoulutuksessa Law numeroitu 2547 asetusten Korkeakoulujen joka tuli voimaan olemalla julkaistu virallisessa lehdessä päivätty 10 huhtikuu 1991 ja numeroitu 20841 anna luoda perusta yliopistossa. Tämän jälkeen Ekrem Demirtaş, puheenjohtaja hallituksen Säätiön joka muutti nimensä İzmir kauppakamari Health and Education Foundation "ilmoittivat perustaa taloustieteen yliopiston 17 marraskuu 1999.

Sen jälkeen, byrokraattiset ja oikeudellisten menettelyjen alkoi. Työt vauhdittuivat kun İzmir kauppakamari hallituksen tuki täysin perustaja hallituksen. Oli kuitenkin ongelma, paikka perustaa yliopisto ei löytynyt. Tällä välin kokoukseen Yksityistäminen High Commission päivätty 14 marraskuu 2000 numeroitu 2000 / 83it päätettiin perustaa İzmir University of Economics Sümer ryhmittymässä alueella 160 000 m² Halkapınar joka menettää rahaa. Päätös ristiriidassa byrokraatteja İzmir, ammattiliitot, laki suojelusta luontopalvelujen, arkkitehtikamarin ja joidenkin poliittisten puolueen jäseniä. Nazilli Chintz Factory, joka oli samassa päätöksessä määrättiin Adnan Menderes University ilman ongelmia.

Perustajat työskennellyt yötä, etsineet vaihtoehtoisia paikkoja ja yliopisto perustettiin virallisesti 2 tiedekuntien, 5 ammattikoulut, ja 2 laitokset Law numeroitu 4633 julkaistu virallisessa lehdessä numeroitu 24373 päivätty 14 huhtikuu 2001. Päivämäärä, että lainsäädäntö annettiin vietetään perustana päivämäärä yliopiston. Samaan aikaan, kun jotkut tutkijat kanssa ehdotuksen Metropolitan Pormestari Ahmet Piriştina yliopiston päätettiin perustetaan 01 heinäkuu 2001 Grand Plaza hotellissa, joka hylättiin yhdeksän vuotta. Byrokraattiset menettelyt ja kova muutos töitä aikaa vastaan ​​saatiin päätökseen. Oli 288 opiskelijaa ensimmäisenä vuonna konferenssisali, luokat, toimisto-, ravintola, kahviloissa, asuntoloissaan ja päärakennus valmistui kolmessa kuukaudessa. With alussa kursseja maanantai 22 lokakuu 2001 ja virallinen avajaistilaisuuteen perjantai 26 lokakuu 2001 yhdeksäs presidentti Tasavallan Süleyman Demirel antoi ensimmäisen oppitunnin.

Tehtävä

The Mission of Izmir University of Economics on kouluttaa ja varustaa pätevä opiskelijoille johdon määritteitä, yrittäjävalmiuksia, kriittisen ajattelun taitoja ja kykyä edistää arvokkaan tutkimuksen eri tieteiden. Visio

Vision of Izmir University of Economics on tulla ylivoimainen korkeakoulun oppimisen eturintamassa koulutus on universaali ja edelläkävijä arvokkaita tutkimusta eri tieteenaloilla. Perusarvot toimielimen

osallistumista; vaaliminen akateemisessa ympäristössä, joka on universaali, joustava, moniarvoista, avointa ja yhteistyötä. Innovaatio; osallistua tieteidenvälistä tutkimusta ja kehitystoimintaa, jotka ovat tehokkaita, luovia ja kärjessä uusien keksintöjen, Sosiaalinen vastuu; joka vastaa yhteisössä tehokkaasti hoitamalla sosiaalisten resurssien tuottamiseen ja levittämiseen yleinen tiedon, Perfetionism; johdonmukaisesti keskittyä paras mahdollinen tulos kaikissa toimintaan.

Sijainnit

  • İzmir University of Economics, Sakarya Caddesi, No:156, 35330, Izmir

Kysymyksiä