Keystone logo

University of Poitiers

A logo

Johdanto

IC2MP (Institute of Chemistry Poitiersin: Materiaalit ja Natural Resources) on monitieteinen tutkimuslaitos perustettiin vuonna 2012 (Ohjaus: Sabine Petit), erikoistunut tutkimus materiaalien (savi, katalysaattorit, ...), luontoon (vesi, maaperä, ...) , ja reaktiot (luonnolliset tai aiheuttanut). Instituutti keskittyy erityisesti synteesiin, puhdistamiseen ja luonnonvarojen hyödyntämiseen. Instituutti riippuu kahdesta toimielimissä: CNRS ja Poitiersin yliopisto (UMR CNRS 7285).

Tämä instituutti on seurausta yhdistämisen kokonaan tai osittain neljän laboratoriot kemian ja geotieteiden kanssa tunnustaa CNRS vuodelta noin neljänkymmenen vuoden ajan. Nämä neljä laboratoriota olivat: Laboratory of Catalysis in Organic Chemistry (LACCO, UMR 6503) Laboratorio synteesi ja reaktiivisuus luonnollisia aineita (SRSN, UMR 6514), laboratorio kemian ja mikrobiologian of Water (LCME, UMR 6008 - Team vesikemian ja vedenkäsittely ) laboratorio Hydrogeology, savet, maaperän ja muutokset (hydrasa, UMR 6269).

Vivez Poitiers alkaen Coralie Lali on Vimeo.

IC2MP lukuina: Instituutti on henkilökuntaa 250 ihmistä: 100 tutkijaa (75 tiedekunnan jäseniä yliopistosta Poitiers ja 25 CNRS), 50 vakinaisen henkilöstön tukea tutkimusta (26 yliopistosta ja 24 CNRS), 86 jatko-opiskelijaa ja 14 tohtoritutkijoille ja tilapäisen henkilöstön. Se kattaa 13055 m2 yhdessä kampuksella tiede yliopistosta Poitiersin tiloissa SFA tiedekunnan ja ENSIP. Se tarjoaa analyyttinen ja kokeellinen tarkoittaa poikkeuksellisen alustan ENSIP vedet, hydrogeologiset kokeellinen leimattu (SEH) ja tontteja päällä kieltää; park suuret laitteet: elektronikiihdytin, SEM, microtomograph röntgen, NMR, XPS, matala-massaspektrometrit ja korkean resoluution niitä (GC / MS, LC / MS, GC / MS-MS, LC / MS-MS, MALDI-TOF ) ... IC2MP kehittyy monta kumppanuuksia teollisuuden kankaat (ADEME, ANDRA, AREVA, CNES, Ranska Agrimer, HONDA, IFP, IRSN, LAFARGE, Pierre Fabre, OSEO, Rhodia, Sanofi, SAUR, Suez, Total, Veolia, ...). Keskimääräinen vuotuinen määrä yksityisiä sopimuksia on 1 miljoona euroa tai noin 15% budjetin instituutin. IC2MP kattaa jatkumoa tieteellistä ja teknistä osaamista tutkimuksesta puhtaiden prosessien, mukaan lukien materiaalien kehitystyö, synteesi ja karakterisointi luonnollisten ja synteettisten molekyylien prosesseja pilaantumisen, tutkimalla siirtojen ja reaktiivisuus luonnollisessa ympäristössä, erityisesti veteen ja maaperään. Kentät hakemus koskee energian, materiaalien ja luonnonvarojen kestävään ympäristöön.

Sijainnit

  • Bât B27 - TSA 51106 4, rue Michel Brunet 86073 POITIERS CEDEX 9, , Poitiers

  • Porto Alegre

  • Heraklion

  • Aveiro

Kysymyksiä