Keystone logo
European University Institute (EUI)

European University Institute (EUI)

European University Institute (EUI)

Johdanto

European University Institute (EUI) on monikansallinen monitieteisen tutkimuksen ja korkea-asteen oppimisen keskus, joka sijaitsee kukkuloilla lähellä Firenzeä Italiassa. Instituutti koostuu neljästä osastosta: taloustiede, historia ja sivilisaatio, oikeustieteet sekä valtio- ja yhteiskuntatieteet; Robert Schumanin jatko-opintojen keskus; Max Weber -ohjelma jatko-opiskelijoille; School of Transnational Governance; ja Euroopan unionin historiallinen arkisto.

EUI on Euroopan johtava yhteiskunta- ja humanististen tieteiden instituutti. EUI:n perustivat vuonna 1972 kuusi silloisen Euroopan yhteisöjen alkuperäistä jäsentä, ja se on ansainnut mainetta kansainvälisenä tutkimuksen ja korkea-asteen oppimisen keskuksena.

Tehtävämme

EUI:n erinomaiset tohtorin-, jatko-, maisteri- ja johtokoulutusohjelmat yhdistettynä yli 1000 tutkijayhteisöömme yli 60 maasta luovat voimaannuttavan, älyllisen ilmapiirin, jossa opiskelijat ja tutkijat voivat edistää yhteiskunnan parantamista.

EUI:llä on erinomaiset mahdollisuudet luoda uusia oivalluksia, jotka auttavat yhteiskuntiamme etenemään.Professori Renaud Dehousse
EUI:n puheenjohtaja

Joka vuosi noin 150 uutta tohtoria. tutkijat aloittavat tutkimusintensiivisen tohtoriohjelman taloustieteen, historian ja sivistyksen, oikeustieteen sekä valtio- ja yhteiskuntatieteiden osastoillamme. EUI:ssä toimii myös Robert Schuman Center for Advanced Studies (RSC), joka perustettiin vuonna 1992. Sen tehtävänä on tehdä tutkimusta tärkeimmistä Euroopan kysymyksistä ja luoda silta akateemisen ja käytännön maailmaan tieteidenvälisen ja soveltavan tutkimuksen avulla.

Max Weber -ohjelma on Euroopan suurin ja innovatiivisin kansainvälinen yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden tohtoriohjelma. Se tarjoaa noin 60 täysin rahoitettua apurahaa päteville tutkijoille maailmanlaajuisesti, jotka työskentelevät EUI:n asiaankuuluvilla tieteenaloilla tai niiden välillä.

EUI:n vuonna 2017 perustettu School of Transnational Governance (STG) valmentaa nykyisiä ja tulevia johtajia politiikantekoon valtion ulkopuolella. Syyskuussa 2020 ensimmäinen opiskelijaryhmämme aloitti kaksivuotisen Master in Transnational Governance -tutkinnon . STG tarjoaa myös politiikan johtajan apurahaohjelman ja johtamiskoulutusta . EUI:n kampuksella on ylpeänä Euroopan unionin historiallinen arkisto (HAEU), joka tarjoaa vertaansa vailla olevan katsauksen Euroopan unionin toimintaan.

Näkemyksemme

Yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden keskus, joka yhdistää akateemisen huippuosaamisen ja tutkimuskapasiteetin kaikkialla Euroopassa sekä politiikan ja käytännön maailmaan yhteiskunnan parantamiseksi.

Meidän kunnianhimomme

Pyrimme kasvattamaan korkean tason vaikuttajia akateemiseen ja poliittiseen päätöksentekoon, jotka muokkaavat yhteiskunnallista edistystä ja eurooppalaisen hengen edistämistä.

Meidän arvomme

 • Olemme yksimielisiä moniarvoisuudessa
 • Olemme perustuneet akateemiseen vapauteen ja kurinalaisuuteen
 • Meitä ohjaa älyllinen uteliaisuus ja haaste
 • Me rikastumme ennakkoluulottoman, monialaisen ajattelun kautta

Yhteistyökumppanit

Eurooppalainen yliopistoinstituutti toimii suhteissa lukuisten sopimusvaltioidensa ja eri puolilla maailmaa olevien oppilaitosten kanssa. Nämä suhteet edistävät yhteistä tutkimusta, yhteisiä aloitteita ja edistävät vuoropuhelua ja tiedon siirtoa koulutus- ja tiedetarkoituksiin sekä lähellä että kaukana olevien yhteisöjen kanssa. Ne helpottavat myös opiskelijoiden, tutkijoiden, tiedekunnan ja henkilökunnan vaihtoa ja tarjoavat harjoittelumahdollisuuksia maisteriopiskelijoille.

Akateeminen
Kansainväliset instituutiot
Mediakumppanit
Kumppanuudet korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa keskittyen jatko- ja jatkokoulutukseen, tutkimukseen ja vaihtoon.Politiikan tutkimusverkostot, johtajien koulutus ja ammatillisen kehittämisen ohjelmat edistävät tutkijoiden ja toimijoiden välistä yhteistyötä.Sarja mediakumppaneita yhdistämään EUI-tutkimusohjelmia ja -verkostoja laajaan yleisöön tiedeyhteisön ulkopuolella.
Ajatushautomot ja kansalaisyhteiskunnan järjestöt
Verkostot ja liittoutumat
CIVICA
EUI tekee yhteistyötä ajatushautojen ja kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden kanssa eri puolilla maailmaa yhdistääkseen akateemisen tutkimuksen yleisön kysymyksiin, huolenaiheisiin ja vastauksiin.Tutkimus- ja koulutusverkostot helpottavat eri taustoista tulevien tutkijoiden ja toimijoiden tapaamista eurooppalaisten ja ylikansallisten haasteiden ratkaisemiseksi.Euroopan yhteiskuntatieteiden yliopisto – perustettiin kahdeksan eurooppalaisen korkeakoulu- ja tutkimuslaitoksen liittoutuman kanssa ja rahoitetaan EU:n Erasmus+ -ohjelmasta.

Tilastot

Euroopan yhteisöjen perustajajäsenten perustama

1972

Akateemiset yksiköt

7

Tutkijat

1000+

Lähtömaat

60+

  Kampuksen ominaisuudet

   10% alennus Fast Track -hakijoille

   Selvitä, oletko oikeutettu ja hae 8. tammikuuta mennessä!

   Opiskelijoiden suosittelut

   Sijainnit

   • Florence

    Badia Fiesolana - Via dei Roccettini 9 San Domenico di Fiesole, I-50014, Florence

   Kysymyksiä