Keystone logo

Université libre de Bruxelles - ULB

A logo

Johdanto

Tervetuloa Université Libre de Bruxellesiin!

BRYSSELI, KAUPUNKI IHMISALASTA

Euroopan sydämessä , vain 1h20 junamatkan päässä Pariisista, 1h30 Amsterdamista ja 1h50 Lontoosta ja Kölnistä, Bryssel tarjoaa kaikki pääkaupungin edut ja suuren ja eloisan kaupungin elämänlaadun. Bryssel on kaikkien tärkeimpien EU:n toimielinten koti. Se on EU:n ja monien muiden poliittisten ja taloudellisten päätöksentekoelinten virallinen toimipaikka, ja siellä on kasvava määrä yrityksiä, organisaatioita ja kansainvälisiä asiantuntijoita.

Pitkä vieraanvaraisuuden ja vaihdon perinne Euroopan vihreimmässä pääkaupungissa tarkoittaa, että vierailijat ja asukkaat voivat nauttia laajasta yhdistelmästä maailman ruokaa ja musiikkia, kun taas kulttuurikorppikotkat voivat valita lukuisista museoista ja esityksistä. Kaupungin sydämessä sijaitseva Université Libre de Bruxelles tai ULB tarjoaa myös monia kulttuuri-, juhla- ja urheiluaktiviteetteja. Yliopistokampukset ja ympäröivät alueet ovat erittäin houkuttelevia ja tarjoavat juuri oikean sekoituksen opiskelua ja vapaa-aikaa.

MONIKULTTUURIINEN JA KANSAINVÄLINEN

Monikulttuurisena yliopistona, jossa on kolmasosa opiskelijoista ja tutkijoista ulkomailta , kansainväliset suhteet ovat jokapäiväistä todellisuutta Université Libre de Bruxellesille, aivan kuten itse Brysselin kaupunki, yksi maailman kosmopoliittisimmista kaupungeista. Yhteistyötä yliopistojen kanssa eri puolilta maailmaa on tehostettu sekä koulutuksessa että tutkimuksessa, suurelta osin erilaisten eurooppalaisten liikkuvuusohjelmien ansiosta. Yliopisto tarjoaa opiskelijoiden liikkuvuusohjelmien lisäksi monipuolisia integroituja ohjelmia ulkomaisten kumppaneiden kanssa , mukaan lukien yhteiset maisterin- ja tohtorintutkinnot. Useat näistä ohjelmista ovat saaneet arvostetun Erasmus Mundus -akkreditoinnin.

Sen ulospäin suuntautuva asema suhteessa Eurooppaan ja maailmaan on johtanut useisiin sopimuksiin, yhteistyöhön ja erityisiin kumppanuuksiin joidenkin maailman huippuyliopistojen kanssa. Yliopistolla on vuosien kokemus kansainvälisestä näyttämöstä, ja se perusti UNICA -verkoston, 45 johtavan eurooppalaisen yliopiston verkoston, johon kuuluu yli miljoona opiskelijaa. Se on myös IFPU:n (International Forum of Public Universities) perustajajäsen.

Oppilaitoksen kansainvälistymistä ankkuroivat seuraavat asiat:

  • Rajat ylittävä yhteistyö Ranskan Nord-Pas-de-Calais'n (Lille) alueen kanssa
  • Ensisijaisten kumppanien politiikka yhteisten, pitkäaikaisten toimintojen rakentamiseksi noin kymmenen instituution kanssa (erityisesti Oxford, Paris VI, Berkeley, Montreal, UBC Vancouverissa, Fudan Shanghaissa)
  • Useita erikoistuneita laitoksia ja keskuksia, mukaan lukien Institut d'études européennes (Jean Monnet -tutkimuskeskus), Solvay Brussels School of Economics and Management, School for Public Health, Center for Canadian Studies, Czech Studies jne.
  • Transatlanttinen vuoropuhelu ja avautuminen nousevan talouden maille

Vuosien mittaan ja rajallisista resursseista huolimatta ULB on pystynyt ylläpitämään huippuosaamistaan ja täyttämään julkiset ja sosiaaliset vastuunsa. Yliopisto uskoo voivansa auttaa oikeudenmukaisemman ja demokraattisemman maailman luomisessa edistämällä luottamuksellista suhdetta, kriittistä ulottuvuutta ja globalisoituneen maailman edellyttämää puolueettomuutta.

MUUTTAJA TUTKIMUS

Neljä tieteellistä Nobel-palkintoa, yksi Fields-mitali, kolme Wolf-palkintoa ja kaksi Marie Curie -palkintoa ovat lisätodisteita yliopiston pitkäaikaisesta huippuosaamisen perinteestä.
Université Libre de Bruxelles on tutkimusalueen aktiivinen jäsen ja on mukana lähes 130 hankkeessa , joita rahoitetaan 7. Euroopan puiteohjelmasta. Muutaman viime vuoden aikana se on saanut 7 aloitusapurahaa Euroopan tutkimusalueelta (ERC) lääketieteen, taloustieteen, matematiikan, sosiologian tai valtiotieteen tutkimuksen rahoittamiseen sekä 2 tekoälyn ja fysiikan lisäapurahaa. Lisäksi yliopiston Eurooppa-tutkimusinstituutti on tunnustettu " Jean Monnet -eurooppalaiseksi tutkimuskeskukseksi " Euroopan yhdentymistyöstään.

KORKEAT OPETUSSTANDARDIT

Université Libre de Bruxellesissa on 13 tiedekuntaa, koulua ja erikoistunutta instituuttia, jotka kattavat kaikki tieteenalat ja yhdistävät tiiviisti akateemisen panoksen ja tutkimuksen. Se tarjoaa lähes 40 perustutkinto-ohjelmaa ja 235 jatko-ohjelmaa . Se toimii myös yhteistyössä 20 tohtorikoulun kanssa, joissa on meneillään lähes 1 600 tohtorintutkintoa. Jotkut maisteriohjelmistamme keskittyvät poikkitieteellisyyteen, kun taas toiset painottavat enemmän kansainvälisiä suhteita eurooppalaisten maisterintutkintojen kautta tai monikielisyyttä. Olemme myös tehneet tiivistä yhteistyötä VUB:n (Vrije Universiteit Brussel - Brysselin flaaminkielinen yliopisto) kanssa useiden vuosien ajan.

Humanismia, yksilöllistä vastuuta...

"University Libre de Bruxelles perustaa opetuksensa ja tutkimuksensa vapaan tutkimuksen periaatteelle. Tämä postuloi kaikilla aloilla tuomion riippumattomuuden ja auktoriteettiin perustuvan tietokäsityksen hylkäämisen." (ULB:n sääntöjen 1. artikla). Eräs erityispiirre ULB:n opetuksessa on tarjota opiskelijoille heidän henkilökohtaista vapauttaan ja samalla tarjota heille tarvittavaa tukea. Opiskelijoiden on itse hyödynnettävä mahdollisuuksia ja tarjolla olevia lukuisia tukimuotoja: yliopisto on siis vastuun koulu.

...ja innovaatioita

Silmiinpistävimmät innovaatiot on otettu käyttöön jatko-opintojen tasolla. Nämä ohjelmat, joista osa opetetaan iltaisin ja viikonloppuisin, on suunnattu erityisesti työssäkäyville aikuisille , ja ne perustuvat joko uusiin esiin nouseviin sosiaalisiin ja taloudellisiin tarpeisiin (euromarkkinointi, yritysjohtaminen jne.) tai edistyneeseen tutkimukseen (estetiikka). ja taidefilosofia, tiedefilosofia, bioinformatiikka jne.). Tämän tyyppiset uudet ja innovatiiviset kurssit rakentuvat ULB:n pitkäaikaiselle ULB-perinteelle ja kehittävät sitä edelleen uusiin suuntiin.

KIELELLINEN JA KULTTUURI MONIMUOTOISUUS

Ranskankielisenä yliopistona suurin osa Université Libre de Bruxellesin kursseista järjestetään ranskaksi. Yhä useammat maisterintutkinnot suoritetaan kuitenkin osittain tai kokonaan englanniksi. Yliopisto tarjoaa laajan valikoiman ranskan kursseja ennen lukuvuotta ja sen aikana auttaakseen kansainvälisiä opiskelijoita parantamaan kielitaitoaan.

SITOUTUNUT YLIOPISTO

Université Libre de Bruxelles on päättänyt antaa jokaiselle mahdollisuuden jatkaa korkeakouluopintojaan ja on kehittänyt useita opiskelijatukihankkeita : esim. taloudellista ja psykologista tukea, ohjausta, ranskan oppitunteja jne. Yliopisto tarjoaa myös kampuksen ulkopuolista akateemista tukea. Yksi huomionarvoinen esimerkki on tukiohjelma heikosti menestyville lukiolaisille (Schola), jolle myönnettiin Unescon Comenius-palkinto .

Perustamisestaan vuonna 1834 lähtien Université Libre de Bruxelles on ollut tiiviisti mukana jatkuvassa keskustelussa kriittisestä ajattelusta ja vapaudesta . Tähän on kuulunut räikeä vastustus diktatuureja ja muita nationalistisia väärinkäytöksiä kohtaan, yhtäläisten mahdollisuuksien edistäminen ja joukko muita sosiaalisia kysymyksiä. Perustettuaan yhden ensimmäisistä kansalaisjärjestöistä (CEMUBAC), yliopisto on jatkanut aktiivista rooliaan kehitysavun ja kansainvälisen yhteistyön alalla.

Eurooppalainen ja kansainvälinen, toivottaa tervetulleeksi riippumattoman, sitoutuneen ja dynaamisen, Université Libre de Bruxelles voi myös luottaa laajaan maailmanlaajuiseen alumniverkostoonsa (UAE), yliopiston parhaisiin lähettiläisiin. Riippumatonta päättelyä olettavan vapaan tutkimuksen periaatteen ja kaiken dogmien hylkäämisen pohjalta yliopisto on säilyttänyt alkuperäiset ajatuksensa vapaana instituutiona, joka on vahvasti mukana puolustamassa demokraattisia ja inhimillisiä arvoja.

Tiedustelu- ja osallistumisvapaus

Université Libre de Bruxelles perustaa opetuksensa ja tutkimuksensa vapaan tutkimuksen periaatteelle ja on aina antanut opiskelijoilleen mahdollisuuden olla aktiivinen ja osallistuva rooli yliopistoelämässä ja saamansa opetuksen arvioinnissa . Yliopiston sääntöihin onkin kirjattu vapaan tutkimuksen periaate, joka perustuu riippumattomaan harkintaan ja auktoriteettiin perustuvan tiedon hylkäämiseen.

Tämän seurauksena ULB on yksi harvoista belgialaisista tai jopa eurooppalaisista yliopistoista, jossa opiskelijat ovat edustettuina kaikissa päätöksentekoelimissä. Samassa hengessä on yli kaksikymmentä vuotta ollut käytössä systemaattinen opettajien arviointimenettely, joka perustuu opiskelijoiden omaan arvioon opettajiensa pedagogisista kyvyistä.

Sijainnit

  • Avenue Franklin Roosevelt 50 1050 Bruxelles, 1050, Brussels

Kysymyksiä