Keystone logo
Université libre de Bruxelles - ULB

Université libre de Bruxelles - ULB

Université libre de Bruxelles - ULB

Johdanto

Tervetuloa Université Libre de Bruxellesiin!

BRYSSEL, KAUPUNKI IHMISEN MITTAKAAVASSA

Euroopan sydämessä, vain 1h20 junalla Pariisista, 1h30 Amsterdamista ja 1h50 Lontoosta ja Kölnistä, Bryssel tarjoaa kaikki pääkaupungin edut ja suuren ja vilkkaan kaupungin elämänlaadun. Brysselissä sijaitsevat kaikki tärkeimmät EU:n toimielimet. Se on EU:n ja monien muiden poliittisten ja taloudellisten päätöksentekoelinten virallinen kotipaikka, ja siellä toimii yhä enemmän yrityksiä, järjestöjä ja kansainvälisiä asiantuntijoita.

Vieraanvaraisuuden ja vaihdon pitkät perinteet Euroopan vihreimmässä pääkaupungissa tarkoittavat, että vierailijat ja asukkaat voivat nauttia laajasta valikoimasta maailman ruokaa ja musiikkia, kun taas kulttuurikorppikotkat voivat valita monista museoista ja esityksistä. Kaupungin sydämessä sijaitseva Université Libre de Bruxelles tai ULB tarjoaa myös monia kulttuuri-, juhla- ja urheiluaktiviteetteja. Yliopistokampukset ja niitä ympäröivät alueet ovat erittäin houkuttelevia ja tarjoavat juuri oikean yhdistelmän opiskelua ja vapaa-aikaa.

MONIKULTTUURINEN JA KANSAINVÄLINEN

Monikulttuurisena yliopistona, jossa kolmasosa opiskelijoista ja tutkijoista on ulkomailta, kansainväliset suhteet ovat Université Libre de Bruxellesille jokapäiväistä todellisuutta, aivan kuten Brysselin kaupunki, yksi maailman kosmopoliittisimmista kaupungeista. Yhteistyötä eri puolilla maailmaa sijaitsevien yliopistojen kanssa on tehostettu sekä koulutuksessa että tutkimuksessa suurelta osin erilaisten eurooppalaisten liikkuvuusohjelmien ansiosta. Opiskelijoiden liikkuvuusohjelmien lisäksi yliopisto tarjoaa monipuolisia integroituja ohjelmia ulkomaisten kumppaneiden kanssa, mukaan lukien yhteiset maisterin ja tohtorin tutkinnot. Monet näistä ohjelmista ovat saaneet arvostetun Erasmus Mundus -akkreditoinnin.

Sen ulospäin suuntautunut asema suhteessa Eurooppaan ja maailmaan on johtanut lukuisiin sopimuksiin, yhteistyöhön ja erityiskumppanuuksiin joidenkin maailman huippuyliopistojen kanssa. Monen vuoden kokemuksella kansainvälisellä näyttämöllä yliopisto käynnisti UNICA: n, 45 johtavan eurooppalaisen yliopiston verkoston , johon kuuluu yli miljoona opiskelijaa. Se on myös kansainvälisten julkisten yliopistojen foorumin (IFPU) perustajajäsen.

Oppilaitoksen kansainvälistyminen perustuu seuraaviin:

  • Rajatylittävä yhteistyö Nord-Pas-de-Calais'n (Lille) alueen kanssa Ranskassa
  • Ensisijaisten kumppaneiden politiikka yhteisten, pitkäaikaisten toimintojen rakentamiseksi noin kymmenen laitoksen kanssa (erityisesti Oxford, Paris VI, Berkeley, Montreal, UBC Vancouverissa, Fudan Shanghaissa)
  • Useita erikoistuneita laitoksia ja keskuksia, kuten Institut d'études européennes (Jean Monnet -tutkimuskeskus), Solvay Brussels School of Economics and Management, School for Public Health, Centre for Canadian Studies, Czech Studies jne.
  • Transatlanttinen vuoropuhelu ja avautuminen nousevan talouden maille

Vuosien varrella ja rajallisista resursseista huolimatta ULB on pystynyt ylläpitämään huippuosaamistaan ja täyttämään julkiset ja sosiaaliset vastuunsa. Yliopisto uskoo, että se voi auttaa luomaan oikeudenmukaisemman ja demokraattisemman maailman edistämällä luottamussuhdetta, kriittistä ulottuvuutta ja puolueettomuutta, jota vaaditaan globalisoituneessa maailmassa

URAAUURTAVA TUTKIMUS

Neljä tieteellistä Nobel-palkintoa, yksi Fields-mitali, kolme susipalkintoa ja kaksi Marie Curie -palkintoa ovat lisätodisteita yliopiston pitkäaikaisesta huippuosaamisen perinteestä.
Université Libre de Bruxelles on tutkimusalueen aktiivinen jäsen ja osallistuu lähes 130 hankkeeseen , joita rahoitetaan 7. eurooppalaisesta puiteohjelmasta. Viime vuosina se on saanut 7 aloitusapurahaa eurooppalaiselta tutkimusalueelta (ERC) lääketieteen, taloustieteen, matematiikan, sosiologian tai valtiotieteen tutkimuksen rahoittamiseksi sekä 2 edistyneen apurahan tekoälyyn ja fysiikkaan. Lisäksi yliopiston Eurooppa-tutkimuksen instituutti on tunnustettueurooppalaiseksi Jean Monnet -tutkimuskeskukseksiEuroopan yhdentymistä koskevasta työstään.

KORKEAT OPETUSSTANDARDIT

Université Libre de Bruxellesissa on 13 tiedekuntaa, koulua ja erikoislaitosta, jotka kattavat kaikki tieteenalat ja yhdistävät läheisesti akateemisen panoksen ja tutkimuksen. Se tarjoaa lähes 40 perustutkinto-ohjelmaa ja 235 jatko-ohjelmaa. Se tekee myös yhteistyötä 20 tohtorikoulunkanssa, ja käynnissä on lähes 1 600 tohtorintutkintoa. Jotkut maisteriohjelmistamme keskittyvät monitieteisyyteen, kun taas toiset korostavat enemmän kansainvälisiä suhteita eurooppalaisten maisterintutkintojen kautta tai monikielisyyttä. Olemme myös tehneet tiivistä yhteistyötä VUB: n (Vrije Universiteit Brussel - Brysselin flaaminkielinen yliopisto) kanssa useiden vuosien ajan.

Humanismi, yksilön vastuu...

"Université Libre de Bruxelles perustaa opetuksensa ja tutkimuksensa vapaan tutkimuksen periaatteeseen. Tämä edellyttää kaikilla aloilla arvioinnin riippumattomuutta ja auktoriteettipohjaisen tietokäsityksen hylkäämistä." (ULB: n perussäännön 1. artikla). Yksi ULB: n opetuksen erityispiirre on tarjota opiskelijoille henkilökohtainen vapaus ja samalla tarjota heille tarvittavaa tukea. Opiskelijoiden itsensä tehtävänä on hyödyntää tarjolla olevat mahdollisuudet ja lukuisat tukimuodot: yliopisto on siis vastuullisuuden koulu.

... ja innovointi

Silmiinpistävimmät innovaatiot on otettu käyttöön jatko-opinnoissa. Nämä ohjelmat, joista osa opetetaan iltaisin ja viikonloppuisin, on suunnattu erityisesti työssäkäyville aikuisille, ja ne perustuvat joko uusiin sosiaalisiin ja taloudellisiin tarpeisiin (euron markkinointi, yritysten hallinnointi jne.) tai edistyneeseen tutkimukseen (estetiikka ja taiteen filosofia, tieteenfilosofia, bioinformatiikka jne.). Tällaiset uudet ja innovatiiviset kurssit perustuvat ULB: n pitkäaikaiseen ULB-perinteeseen ja kehittävät sitä edelleen uusiin suuntiin.

KIELELLISEN JA KULTTUURISEN MONIMUOTOISUUDEN KOROSTAMINEN

Ranskankielisenä yliopistona suurin osa Université Libre de Bruxellesin kursseista toimitetaan ranskaksi. Yhä useampi maisterintutkinto suoritetaan kuitenkin osittain tai kokonaan englanniksi. Yliopisto tarjoaa laajan valikoiman ranskan kurssejaennen lukuvuotta ja sen aikana auttaakseen kansainvälisiä opiskelijoita parantamaan kielitaitoaan.

SITOUTUNUT YLIOPISTO

Université Libre de Bruxelles on päättänyt antaa kaikille mahdollisuuden jatkaa korkeakouluopintojaan ja on kehittänyt erilaisia opiskelijoiden tukialoitteita: esim. taloudellista ja psykologista tukea, ohjausta, ranskan luokkia jne. Yliopisto tarjoaa myös kampuksen ulkopuolista akateemista tukea. Yksi merkittävä esimerkki on alisuoriutuvien keskiasteen oppilaiden tukiohjelma (Schola), jolle myönnettiin Unescon Comenius-palkinto.

Perustamisestaan lähtien vuonna 1834 Université Libre de Bruxelles on ollut tiiviisti mukana jatkuvassa keskustelussa kriittisestä ajattelusta ja vapaudesta. Tähän on sisältynyt diktatuurien ja muiden nationalististen väärinkäytösten suorasanainen vastustaminen, yhtäläisten mahdollisuuksien edistäminen ja joukko muita sosiaalisia kysymyksiä. Yhden ensimmäisistä kansalaisjärjestöistä (CEMUBAC) perustamisen jälkeen yliopisto on jatkanut aktiivista rooliaan kehitysavussa ja kansainvälisessä yhteistyössä.

Eurooppalainen ja kansainvälinen, tervetulleeksi itsenäinen, sitoutunut ja dynaaminen, Université Libre de Bruxelles voi myös luottaa laajaan maailmanlaajuiseen alumniverkostoonsa (UAE), yliopiston parhaisiin suurlähettiläisiin. Perustuen vapaan tutkimuksen periaatteeseen, joka olettaa itsenäisen päättelyn ja kaikkien dogmien hylkäämisen, yliopisto on säilyttänyt alkuperäiset ajatuksensa vapaana laitoksena, joka on tiukasti sitoutunut puolustamaan demokraattisia ja inhimillisiä arvoja.

Tutkinta- ja osallistumisvapaus

Université Libre de Bruxelles perustaa opetuksensa ja tutkimuksensa vapaan tutkimuksen periaatteeseen ja on aina antanut opiskelijoilleen mahdollisuuden osallistua aktiivisesti ja osallistuvasti yliopistoelämään ja saamansa opetuksen arviointiin . Itse asiassa vapaan tutkimuksen periaate, joka perustuu riippumattomaan harkintaan ja auktoriteettipohjaisen näkemyksen hylkäämiseen, on kirjattu yliopiston sääntöihin.

Tämän seurauksena ULB on yksi harvoista belgialaisista tai jopa eurooppalaisista yliopistoista, joissa opiskelijat ovat edustettuina kaikissa päätöksentekoelimissä. Samassa hengessä yli kaksikymmentä vuotta on ollut käytössä systemaattinen opettajan arviointimenettely, joka perustuu opiskelijoiden omaan arvioon opettajan pedagogisista kyvyistä.

Sijainnit

  • Brussels

    Avenue Franklin Roosevelt 50 1050 Bruxelles, 1050, Brussels

    Kysymyksiä