Keystone logo

Brno University of Technology

A logo

Johdanto

Brno University of Technology (BUT)

Mikä tekee Brnosta niin erityisen?

Teknologiateollisuuden yhdistelmä on valtava työllisyyspotentiaali, maailman arvostettu arkkitehtuuri, joka ulottuu upeista historiallisista palatseista funktionaalisiin jalokiviin kuten kuuluisa Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva Villa Tugendhat ja kansalaisläheiset palvelut ovat vain muutamia elementtejä kaikille, jotka etsivät nykyaikaista elämäntapaa näkökulmasta. Asukkaat ja vieraat huomaavat, että Brno on myös erittäin turvallinen paikka elää.

Kun otetaan huomioon Brnon strateginen sijainti Keski-Euroopassa, on helppo matkustaa ulkomaille ja saada naapurimaita inspiroimaan. Kauniit maisemat, läheiset Moravian Karst ja ainutlaatuiset kulttuuriset, folk- ja viininviljelyn perinteet Etelä-Moravian alueella hämmästelevät vierailijoita, jotka etsivät lepoa ja ulkoilua.

Miksi opiskella Brno University of Technology ?

 • yli sadan vuoden perinteet, perustettu vuonna 1899
 • yli 25 kandidaatin, maisterin ja tohtorin tutkintoa. ohjelmia englanniksi
 • Kansainvälinen opiskelijaklubi, Erasmus Student Networkin jäsen - kaveri-ohjelma ja tervetuliaisviikko kansainvälisille opiskelijoille
 • erinomaiset urheilumahdollisuudet (olympiavarsinainen stadion), jossa on laaja valikoima urheilutoimintoja
 • suurimmat opiskelijahuoneistot asuinpaikka Brno
 • tutkimus- ja kehitysyhteistyö (IBM, FEI, Honeywell, Bosch, Siemens, Škoda Auto jne.)
 • huippuyksikköjä (Keski-Euroopan teknologiainstituutti, IT4innovaatiot)
 • suotuisa sijoitus QS World Universityin rankingissa ja World Universityin rankingissa

Brno University of Technology (BUT) on Tšekin tasavallan suurin teknisen korkeakoulun yliopisto ja yksi Keski-Euroopan johtavista koulutus-, tiede- ja tutkimuslaitoksista. Sen perinne juontaa juurensa vuoteen 1899, yli 115 vuotta myöhemmin, yliopistossa on 19 000 opiskelijaa. Tänään BUT: lla on kahdeksan tiedekuntaa ja kolme yliopistoinstituuttia, viisi aluetutkimuskeskusta (AdMaS, CVVOZE, MRC, NETME, SIX) ja se on osa kaksi huippuosaamiskeskusta (CEITEC, IT4Inovation).

Tiedekunnat

 • Arkkitehtuurin tiedekunta - FA
 • Liiketoiminnan ja johtamisen tiedekunta - FBM
 • Graafisen alan tiedekunta - FCE
 • Kemian tiedekunta - FCH
 • Sähkötekniikan ja viestinnän tiedekunta - FEEC
 • Kuvataiteen tiedekunta - FFA
 • Tietotekniikan tiedekunta - FIT
 • Konetekniikan tiedekunta - FME

Yliopistoinstituutit

 • Oikeustieteellisen tekniikan instituutti - IFE
 • Keski-Euroopan teknologiainstituutti - CEITEC
 • Urheilutoiminnan keskus - CESA

MAALA-ohjelmat kattavat paitsi tekniikan, myös luonnontieteiden, arkkitehtuurin, kuvataiteen, tietotekniikan ja taloustieteen alat, joilla on vahva tieteidenvälinen painopiste ja läheinen yhteys teollisuuteen. Nykyaikaisella tutkimuslaitoksella ja akateemisella huippuosaamisellaan maalla on erinomainen maine opiskelijoiden ja ammattilaisten keskuudessa.

Brno University of Technology sai ensimmäisenä Tšekin tasavallassa ECTS- ja DS-tunnistustodistukset. Molemmat todistukset osoittavat, että BUT täyttää EU: n korkeakoulututkinnon kriteerit ja lisäksi ne edistävät merkittävästi liikkuvuuden laajentamista ja yliopiston kansainvälistymisen lisäämistä.

Yliopisto tekee yhteistyötä sekä EU: n että EU: n ulkopuolisten kumppaneiden kanssa (sillä on tällä hetkellä yli 600 sopimusta) ja osallistuu erilaisiin liikkuvuusohjelmiin (Erasmus, CEEPUS, Aktion, ETA ja Norjan apurahat jne.). sen asema johtavista, kansainvälisesti arvostetuista tutkimusyliopistoista. Kansainvälinen yhteistyö on siksi yksi Brno University of Technology strategisista prioriteeteista. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi BUT sitoutuu toisaalta kansainvälisten opiskelijoiden rekrytointiin, mutta toisaalta myös tutkijoiden ja opettajien palkkaamiseen ulkomailta. EU: n yliopistoliiton (EUA), CESAER: n ja muiden organisaatioiden jäsenenä BUT toimii yhteishankkeissa ja -toiminnoissa.

BUT on tehnyt yhteistyötä johtavien kansainvälisten yritysten kuten Škoda Auto, Siemens, FEI, Honeywell, Boschin ja IBM: n kanssa pitkäaikaisesti.BUT yhdistää nämä yritykset opiskelijoihin, joilla on mahdollisuus harjoittaa opintoalaansa liittyvää harjoittelua tai edes teollisuusasiantuntijoiden valvonnassa työskennellessään opinnäytetöissään. Työtarjouksia jaetaan sekä opiskelijoille että valmistuneille. Yliopisto tarjoaa laajan valikoiman urheilulajia CESA-urheilukeskuksessa, joka on yksi parhaiten varustetuista keskuksista Tšekin tasavallassa, olympiasäännöstön stadionilla. MAALA-opiskelijoille suurin osa urheilutoiminnoista on maksutonta.

BUT: lla on kaikkien Brnon yliopistojen suurin opiskelijakapasiteetti. Yliopisto-opiskelijakodin majoituskulut ovat noin 170 euroa kuukaudessa, kaikissa huoneissa on nopea internetyhteys. Lähes kaikki palvelut sijaitsevat kampuksen läheisyydessä - ruokaloissa, kahviloissa, urheilukentillä, kansainvälisillä opiskelijaklubilla ja yliopistoklubilla. MAASISSA kodit olivat TOP-kolmen joukossa kilpailussa parhaista Tšekin tasavallan asuinhuoneista, mikä todistaa niiden hyvästä laadusta. Useimmat yliopistokaupat sijaitsevat Brnon kaupungin pohjoisosassa yliopiston kampuksella (Pod Palackeho Vrchem).

Yliopistossa on monia ravintoloita, jotka ovat saatavilla tiedekunnissa ja oppilaitoksissa, joihin kuuluu: kahviloita, ravintoloita, pizzerioita, kahviloita, baareja ja välipaloja. Laaja valikoima valikoita on kuuma ja kylmä, tilaustyönä, erityisruokavaliota ja kasvisruokia kahviloissa ja ravintoloissa. On tietokoneavusteinen ruokapalvelujärjestelmä online-tilaukselle ja käteisrahaan opiskelijakortilla.

Sijainnit

 • BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY Antonínská 548/1 601 90 Brno Czech Republic, , Brno

Kysymyksiä