Keystone logo

ALMA - The International School of Italian Cuisine

A logo

Johdanto

Maailman johtava italialaisen keittiön koulutuskeskus

ALMA - The International School of Italian Cuisine isännöi upeassa Colornon herttuapalatsissa, joka sijaitsee kauniissa italialaistyylisessä puutarhassa. Koulu on 10 km:n päässä Parmasta, Italian ruokalaakson sydämestä, ja UNESCOn Gastronomian luovana kaupungina palkittu koulu, jossa sijaitsee myös EFSA - Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen.
Tämä erinomainen historiallinen sijainti on varustettu uusimmilla opetus- ja ruoanlaittomahdollisuuksilla. Se kattaa yli 7 000 MQ:n konferenssihuoneen ja agora-huoneen keittiöineen, 7 koulutusluokkahuonetta, 4 demoluokkahuonetta, 2 leipomolaboratoriota ja 1 sommelier-huoneen täysin varustettuna A/V-järjestelmällä, 1600-luvun viinikellarin, 1 sensorihuoneen. analyysilaboratorio, 1 T&K-keittiö, 1 kirjasto, jossa on 13 000 kulinaarista kirjaa, sanomalehtiä ja DVD-kokoelmat, keskuskeittiö, 1 ravintola 180 hengelle ja 1 Fine Dining -ravintola 40 hengelle.
Vuodesta 2004 lähtien ALMA on kouluttanut tässä paikassa kokkeja, leivonnaisia, sommeliereja ja ruoka- ja juomapäälliköitä kaikkialta maailmasta. Koulutusohjelmia ovat suorittaneet korkeimmalla tasolla palkituimmat opettajat.
ALMA:n dekaani oli Maestro Gualtiero Marchesi, arvovaltaisin italialainen kokki ja ruoanlaittoopettaja kaikkialla maailmassa. Lisäksi koulu tekee yhteistyötä yli 700 tunnetuimman italialaisen ravintolan kanssa sijoittaakseen harjoittelupaikkoja ALMA-opiskelijoille, myös korkeasti pätevään opetushenkilökuntaan.

Yksi syy tähän menestykseen on ALMA Alumnien korkea työllisyysaste. Tilastoista 90 % heistä löytää työpaikan 6 kuukauden kuluessa tutkinnon suorittamisesta, ja ALMA auttaa heitä työllistymään ALMAlinkin ansiosta, joka on oma portaali ALMAlink, jonka avulla ravintolat, hotellit ja ravintola-alan yritykset voivat ottaa yhteyttä ALMA-tutkinnon suorittaneisiin.

ALMA Opetustarjous

Kieli: italia

  • Italian keittiön jatkokurssi
  • Leivonnaisten jatkokurssi
  • Leipomisen syventävä kurssi
  • Keittiötekniikan kurssi
  • Leivonnaisten tekniikoiden kurssi
  • Ravintola- ja baaripäällikkö
  • Mestari Sommelier ALMA-AIS
  • F&B Manager -kurssi

Kieli: englanti

  • Pitkä ohjelma: Kansainvälinen italialaisen keittiön ohjelma
  • Pitkä ohjelma: Kansainvälinen nykyaikaisten leivonnaisten ohjelma
  • Lyhyt ohjelma: Taste of Italy
  • Yhteisohjelmat kumppanikoulujen kanssa

ALMA kansainvälinen verkosto

ALMAlla on vahva kansainvälinen kutsumus, ja tästä syystä se on kehittänyt vahvan kulinaaristen huippukoulujen verkoston ympäri maailmaa. ALMA järjestää yhteistyössä kumppanikoulujensa kanssa erityisiä italialaisia ruoanlaittokursseja ja kouluttaa ulkomaisia kokkeja italialaisen keittiön ja italialaisten tuotteiden lähettiläiksi kotimaassaan.

Afrikka

  • Prue Leith Chef Academy - Centurion, Pretoria (Etelä-Afrikka)

Amerikka

  • Mausi Sebes - Buenos Aires (Argentiina)
  • Senac - Centro Universitário - São Paulo (Brasilia)
  • Senac - Departamento Nacional - Rio de Janeiro (Brasilia)
  • George Brown Collegen kokkikoulu – Toronto (Kanada)
  • ITHQ – Institut de Tourisme et d'Hôtellerie du Quebec – Montréal (Kanada)
  • Cessa Universidad - Mexico City (Meksiko)

Aasia

  • VTC – Ammatillinen koulutusneuvosto – Hongkong (Kiina)
  • Zhejiangin matkailuopisto - Hangzhou (Kiina)
  • AIMS Institute – Bangalore (Intia)
  • KDU University College - Kuala Lumpur (Malesia)
  • Il Cuoco - Italian Culinary Institute - Soul (Etelä-Korea)
  • Hungkuang University, Taichung (Taiwan)
  • Ecole d'Art Culinaire de Miyagi – Sendai (Japani)

Euroopassa

  • KULIN doo – Sisak (Kroatia)
  • Galileo Global Education Germany GmbH – München (Saksa)
  • MSA – Culinary Arts Academy – Istanbul (Turkki)
  • ALMA, kansainvälinen italialaisen keittiön koulu - Parma (Italia)
  • BIC Vocationale Ljubljana College – Ljubljana (Slovenia)
  • Westminster Kingsway College – Lontoo (Iso-Britannia)

ALMA Yhteistyökumppanit

Osa koulun tärkeimmistä kumppaneista on Parman kauppakamari, enemmistöosakas, sekä Provincia di Parma, joka asetti tilat Colornon linnan kanssa. Muita kumppaneita ovat: Unione Industriali ja Ascom Parma, Cariparma Crédit Agricole, FIPE, useat konsortiot tyypillisten elintarvikkeiden ja viinien suojelemiseksi (Parmigiano-Reggiano, Lambrusco di Modena, Olio Toscano, Prosciutto di Parma, Vini Reggiani, Salumi Tipici Piacent DOC Colli Piacentini, Vini Colli di Parma, Produttori di Aceto Balsamico, Vini Colli Bolognesi), APACOOP, ASSICA, Confcooperative Emilia-Romagna, Istituto Nazionale Espresso Italiano, Federalimentare, Assolatte ja Federdoc.

ALMA allekirjoitti myös pöytäkirjasopimukset Italian opetus-, yliopisto- ja tutkimusministeriön (MIUR) ja Italian kansallisen ulkomaankauppainstituutin (ICE) kanssa. Se on myös solminut sopimuksia ja yhteistyötä Milanon SDA Bocconin ja Parman yliopiston kanssa. ALMA on Emilia Romagnan alueen koulutusjärjestelmän akkreditoima ja ISO 9001-2008 -sertifioitu.

Vuonna 2011 se allekirjoitti yhteistyösopimuksen EXPO 2015:n kanssa koulutus- ja promootiotoiminnasta EXPO:n aikana aiheesta "Feeding the Planet – Energy for Life", johon osallistuu myös sen kansainvälinen verkosto.

Sertifikaatit ja palkinnot

Arvostettu pätevyys työelämään.

ALMA vahvistaa arvovaltaansa ja luotettavuuttaan hotelli- ja catering-alan korkeakoulukeskuksena ansaitsemillaan palkinnoilla ja kursseistaan saamillaan sertifikaateilla:

  • Yhteisymmärryspöytäkirja Ministero della Pubblica Istruzione Università e Ricercan (MIUR – opetusministeriö) kanssa: ALMA School on kansainvälinen viitepiste korkeakouluna italialaisten ruoanlaittoammattilaisten kouluttamiseen;
  • ALMA on sertifioinut Emilia Romagnan koodilla 5290 koulutusohjelmia varten
  • ALMA tekee yhteistyötä Istituto italiano per Il commercio Esteron (ICE) (Italian merentakaisten kauppakamarin) kanssa edistääkseen Italian elintarvike- ja maatalousperintöä ympäri maailmaa;
  • ALMA tekee yhteistyötä Parman yliopiston kanssa alueen edistämiseksi;
  • Yhteisymmärryspöytäkirja EXPO 2015:n kanssa "Feeding the Planet – Energy for Life": tunnustettu "EXPO-lähettilääksi", ALMA järjesti koulutusohjelmaa EXPO 2015 lisätäkseen opiskelijoiden ja opettajien tietoisuutta näistä aiheista, sisällöstä ja Expon toteutuksesta;
  • ALMA on sertifioinut UNI EN ISO 9001:2015 SGS Italia spalta ravintola- ja ravintola-alan toimijoille suunnattujen koulutuskurssien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Suunnittelemme ja hallinnoimme tiiminrakennusohjelmia, yrityksille ja kaupallisille organisaatioille tarkoitettuja kokouksia sekä kulttuuri- ja astronomisia tapahtumia.

  • ALMA osallistuu Viikon italialaisen keittiön maailmassa ja Parman Gastronomy Cityn ohjauskomiteoihin.
  • ALMA sai arvostetun Tourism Award -palkinnon Italian keittiö -kategoriassa vuonna 2016, jakoi Italian kauppakamari Kiinassa; palkinnon keräsi puolestamme keittiömestari Carlo Cracco
  • ALMA on saanut CRIBIS Prime Company -tunnustuksen parhaana kaupallisena luotettavana yrityksenä

Sijainnit

  • ALMA - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana Piazza Garibaldi, 26 Colorno, 43052, Parma

Kysymyksiä