Keystone logo
Löydä SJD-ohjelmasi

Löydä SJD-ohjelmasi

Mitä opiskella
Missä opiskella

Korkeinta lakitutkintoa kutsutaan usein SJD :ksi (myös JSD), joka on lyhenne sanoista latinalainen Scientiae Juridicae Doctor ( Juridicae Scientiae Doctor ). Tämä tarkoittaa oikeustieteen tohtoria tai oikeustieteen tohtoria . Yhdysvalloissa, jossa tutkinto on yleisin, SJD vastaa oikeustieteen tohtorin tutkintoa. SJD:t suoritetaan yleensä sen jälkeen, kun opiskelija tai lakimies on suorittanut oikeustieteen kandidaatin (LLB) ja/tai oikeustieteen maisterin tutkinnon (LLM).

Kuten tohtorintutkinto, SJD on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on intohimo oikeudelliseen stipendiin ja jotka haluavat jatkaa uraa korkeakouluissa tai virkamiehinä. SJD-ehdokkaiden odotetaan antavan merkittävän panoksen tutkimuksellaan olemassa olevaan oikeudelliseen tietämykseen. SJD:n konferenssi tapahtuu, kun ehdokas on suorittanut menestyksekkäästi merkittävän tutkimuksen. Useimmissa SJD-ohjelmissa onnistuneeseen suorittamiseen sisältyy sekä julkaisukelpoisen väitöskirjan jättäminen että hakijan tutkimuksen suullinen puolustaminen.

SJD-tutkinnon suorittamiseksi mahdollisten ehdokkaiden on hakeuduttava valitsemaansa ohjelmaan ja osoitettava soveltuvuutensa juridiseen tutkimukseen. Vaikka jotkin ohjelmat hyväksyvät ehdokkaita, joilla on vain LLB, monet vaativat hakijoilta LLM- tai muun tutkinnon suorittaneen oikeustieteen tutkinnon.

SJD:t ovat arvostettuja ja tiukkoja opintojaksoja. Useimmat SJD:t valmistuvat kolmen vuoden kuluessa. Menestyneet SJD-ehdokkaat voivat odottaa työskentelevänsä akateemisina tai juridisina professoreina tai korkeissa tehtävissä julkisessa virassa tai hallituksessa.