Keystone logo
lakikoulu

Löydä oikeustieteen maisteriohjelmasi

Mitä opiskella
Missä opiskella

Oikeustieteen maisterin tutkinto (LLM)

LLM eli Master of Laws on tutkinto, joka myönnetään niille, joilla on jo oikeustieteen ammattitutkinto ja jotka ovat suorittaneet syventävän koulutuksen ja tutkimuksen tietyllä oikeuden alalla. Lakimiehet voivat halutessaan jatkaa LLM-ohjelmia saadakseen asiantuntemusta tietyllä alalla, edetäkseen uralla ja rakentaakseen ammatillisen verkoston.

Joitakin esimerkkejä LLM-ohjelmista ovat lain aloilla, kuten tietotekniikassa, verooikeudessa, rahoituspalveluissa, kansainvälisessä oikeudessa, ympäristöoikeudessa ja kauppaoikeudessa. Jotkut yliopistot antavat opiskelijoille myös mahdollisuuden kehittää omia erikoistuneita LLM-ohjelmiaan, jotka liittyvät heidän ammatillisiin etuihinsa. LLM-ohjelmien suorittaminen kestää yleensä vähintään yhden vuoden, ja vaikka jotkut ohjelmat koostuvat pääasiassa tutkimuksesta, toiset vaativat myös kursseja. LLM-ohjelmien opiskelijoiden voidaan odottaa suorittavan opinnäytetyön, jotta heille myönnetään tutkinto.

Erilaisten LLM-ohjelmien valikoima voi olla ylivoimainen - älä anna sen estää sinua! Aloita haku katsomalla alla lueteltuja suosituimpia LLM-ohjelmia.