Keystone logo
Etsi lakitutkinto

Etsi lakitutkinto

Mitä haluat opiskella
Missä haluat opiskella

Lakitutkinnot ovat yleisimpiä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, missä ne ovat oikeustieteen jatko-opintoja, joita tarjotaan Englannissa ja Walesissa. Yhdistyneessä kuningaskunnassa oikeustieteen tutkintotodistukset tunnetaan nimellä Common Professional Examinations (CPE) tai Graduate Diplomas in Law (GDL), ja niitä käytetään pätevöitymään ei-juridiikan tutkinnon suorittaneille oikeusalan uralle. Näitä tutkintokirjoja kutsutaan joskus lakimuutoskursseiksi, koska niiden avulla opiskelijat voivat muuntaa perustutkinto- tai jatkotutkintonsa oikeustieteen tutkinnoiksi.

Oikeustieteen tutkintotodistukset voidaan suorittaa koko- tai osa-aikaisina opinnoina, ja ne suoritetaan yleensä yhdestä kolmeen vuodessa riippuen kurssivaatimuksista ja opintojen intensiteetistä. Oikeustieteen tutkintotodistukset vaihtelevat täydestä pätevyydestä opintosuorituksiin oikeustieteen tutkintoon asti myöntävän oppilaitoksen ja opiskelutavan mukaan. Jotkut oikeustieteen tutkintotodistukset sisältävät kurssityötä, kun taas toiset ovat tutkimuspohjaisia ja arvioitu kirjallisen väitöskirjan perusteella.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa lakitutkintoja säätelee Law Society of England Wales, ja ne on suunniteltu antamaan eri akateemista taustaa omaaville opiskelijoille mahdollisuuden harjoittaa lakia urallaan. Muut nykyiset ja entiset Kansainyhteisön maat tai alueet tarjoavat usein samanlaisia juridiikkakursseja. Etelä-Afrikassa oikeustieteen jatkotutkinnot toimivat yleensä virallisena erikoistumisena tietyllä oikeusalalla. Italiassa ja Ranskassa juristin tutkinnon ja ammattitutkinnon suorittaminen antaa oikeustieteen tutkinnon, jonka jälkeen opiskelija voi vannoa asianajajan ammattia vaadittavan valan.

Jos sinulla on perustutkinto tai korkeakoulututkinto ja haluat jatkaa uraa lakialalla, käytä alla olevaa luetteloa löytääksesi oikeustieteen tutkintotodistukset. Saat lisätietoja kustakin kurssista napsauttamalla "Lue minut" ja ottamalla sitten suoraan yhteyttä hakutoimistoon käyttämällä sivulla olevaa lomaketta.

Äskettäin lisätyt ohjelmat