Keystone logo
Tšekki

Opiskelu Laki sisään Tšekki 2024

Opiskelu paikassa Tšekki

Ansaitseminen Law tutkinto Tšekki Opiskelijat haluavat saada valmiudet harjoittaa lakimiehen Tšekki voivat halutessaan osallistua julkisten tai yksityisten korkeakoulujen. Myös "valtio " yliopistoista sotilas- / lainvalvontaviranomaisten koulutukseen samoin. Laki astetta koostuvat kolmivuotisen kandidaatin 's ohjelmia ja neljä tai viisi vuoden Master ' s ohjelmia huipentui pakollisia harjoittelupaikkoja ja kulun asianajotutkinto ennen opiskelijat voivat harjoitella lain. Kilpailu syöttää Tšekki laki koulutusohjelma on korkea ja vain parhaat opiskelijat hyväksytään osaksi oikeudellista ohjelmiin sekä julkisten ja yksityisten korkeakoulujen. Lukukausimaksut Osallistuvat julkisten yliopistojen Tšekki on ilmainen. Kuitenkin kuka tahansa yli 26-vuotiaana, joka on edelleen kesken yliopistokursseja ei jaetaan "opiskelijan asema ", joka täyttää ne sosiaalipalvelut, kuten sairausvakuutus.Opiskelijoiden laki koulutusohjelmassa yksityinen yliopisto maksaa välillä 2500 ja 3500 euroa ($ 3500 4500 dollaria USD) per lukukausi peruskurssit ja maksut peräti 10000 euroa (13500 dollaria USD) päällikön 's ohjelmia. Jälleen kerran, tämä voi vaihdella yhdestä yliopiston toiselle.

Vaihda valuutta

Perus kuukausittaiset elinkustannukset

 • Vuokrataan yhteisessä asunnossa

  405
 • Osuus apuohjelmista

  94
 • Internet-liittymä

  22
 • Paikallinen kuljetus

  21

Esimerkki elämäntapakustannuksista

 • Pikaruokayhdistelmä

  7
 • Elokuvalippu

  8
 • Tuoppi paikallista olutta

  2

Tietoja Tšekki

Reunustavat Puolassa, Saksassa, Slovakiassa ja Itävallassa, Tšekissä sijaitsee Keski-Euroopassa ja vaatii Määrin ja Böömin alueet osana tasavallassa. Maailmanpankki nimetty Tšekki kehittynyt maa vuonna 2006 ja tällä hetkellä ylpeilee korkein inhimillisen kehityksen taso keskuudessa Itä- ja Keski-Euroopan maissa. Parlamentaarisen demokratian tilalla yhdeksäs asema listan "rauhallisin maissa " Euroopassa, Tšekin tasavalta on jäsenenä Euroopan unionin, Euroopan neuvoston ja Naton. Päämies Tšekissä on pääministeri, joka valvoo kaksikamarinen parlamentti ja mukana on edustajainhuoneen ja Senate.The valtionpäämies on presidentti, joka rajoittuu käyttää tiettyjä valtuuksia, joihin palaamassa parlamentaarinen laskut, nimetään tuomarit perustuslakituomioistuimen ja parlamentti hajotettiin epätavallisissa olosuhteissa.Oikeusjärjestelmä Tšekissä Tšekki 's oikeusjärjestelmä on nimeltään "Právní rad České republiky " ( "oikeusjärjestyksen Tšekki "), joka vahvasti assosioituu germaaninen haara siviilioikeuden ja sisältää rikosoikeudellisia , menettelyihin, työ- ja hallinnonaloilla, jotka kodifioitu järjestelmällisesti. Lähteet kirjoitetun lain tärkeää säännellä Tšekki 's oikeusjärjestelmä ovat tekoja parlamentin ja siirtänyt lainsäädäntöä sekä ratifioinut kansainvälisiä sopimuksia ja havainnot perustuslakituomioistuin Tšekin tasavallassa. Koska tärkeä järjestelmä muuttui 1989, Tšekissä 's oikeudenmukaisuuden ja oikeuden järjestelmä on muuttunut jatkuvasti peilata periaatteita ja rakennetta demokraattisen hallituksen.Vaikka oikeuskäytännössä ei teoreettisesti syyttää lähde kaikki lain, päätöksistä perustuslakituomioistuimen ja ylimpien tuomioistuinten pidä huomattavaa vaikutusvaltaa tukevaa ohjeistusta Tšekin oikeusjärjestelmä.

Viisumivaatimukset

 1. Lyhytaikainen viisumi - enintään 90 päivän oleskeluun
 2. Pitkäaikainen viisumi - yli 90 päivän oleskeluun.
 3. Pitkäaikainen oleskelulupa opiskelua varten - yli vuoden ajaksi saapuville opiskelijoille.

Millaisen Visan tarvitset?

Visan nimi

Opiskelijan viisumi

Hinta ja valuutta

CZK 2500

Nykyinen viisumimaksu opiskelijaviisumista Tšekin tasavaltaan on 2.500 CZK (noin 98 EUR). Maksu voi muuttua.

Kuka voi hakea viisumia?

EU/ETA-maista ja Sveitsistä tulevat opiskelijat eivät tarvitse viisumia opiskellakseen Tšekin tasavallassa. EU:n opiskelijoilla on kuitenkin saapumisensa jälkeen ilmoitusvelvollisuus, jos aiottu oleskelu Tšekissä kestää yli 30 päivää. Tässä tilanteessa 30 päivän kuluessa Tšekin tasavaltaan saapumisesta sinun on ilmoitettava läsnäolostasi ulkomaiselle poliisilaitokselle.

EU:n ulkopuolisista maista tulevien opiskelijoiden on haettava opiskelijaviisumia.

Missä voit tehdä hakemuksen?

Tšekin tasavallan suurlähetystö/konsulaatti

Haet opiskelijaviisumia asuinmaasi Tšekin tasavallan suurlähetystöstä/konsulaatista.

Verkkosivusto:https://www.mzv.cz/jnp/en/diplomatic_missions/czech_missions_abroad/index.html

Kuinka tehdä hakemus?

Sinun on ensin hyväksyttävä Tšekin tasavallan oppilaitokseen. Koulun/ohjelman on oltava Tšekin tasavallan opetus-, nuoriso- ja urheiluministeriön akkreditoima. Jos sitä ei ole akkreditoitu, sinun on haettava viisumia muihin tarkoituksiin.

Ensimmäistä kertaa viisumia on haettava (ja hankittava) ennen niiden saapumista Tšekin tasavaltaan – Tšekin tasavaltaan matkustaminen ilman sitä on kielletty

Seuraavat asiakirjat vaaditaan pääasiassa opiskelijaviisumin tai oleskeluluvan saamiseksi:

 • hakemuslomake
 • opintojen hyväksymiskirje
 • voimassa olevat passi- ja passikuvat
 • todiste oleskeluun liittyvistä taloudellisista resursseista (esim. pankkitiliote tai vahvistus avustuksen saajasta)
 • Taatun majoituksen vahvistaminen
 • voimassa oleva kansainvälinen sairausvakuutus
 • tiivistelmä rikosrekisteristä

Kaikkien asiakirjojen (paitsi matkustusasiakirjan ja tiliotteen) on oltava tšekinkielisiä. Käännökset tšekin kielelle on vahvistettava virallisesti.

Hakemusta jätettäessä voidaan suorittaa hakijan haastattelu. Kirjallinen tallenne haastattelusta voi olla osa hakemusta. Pöytäkirja kirjoitetaan tšekin kielellä, ja hakija ja haastattelun suorittava konsulaatin virkailija allekirjoittavat sen. Jos et ymmärrä tšekkiä, voit ottaa tulkin mukaasi kääntämään kirjallisen tietueen.

Milloin kannattaa hakea?

Koko viisumin hankkimismenettely opiskelua varten voi kestää jopa 60–90 päivää, joten viisumia kannattaa hakea hyvissä ajoin etukäteen.

Pitkäaikainen viisumi kestää jopa 6 kuukautta. Laajennuksia voidaan tehdä. Pitkäaikainen oleskelulupa opiskelua varten on voimassa yhden vuoden.

Käsittelyaika

90 Days

Työmahdollisuudet

EU- tai ETA-maista tulevien opiskelijoiden työllistymiselle ei ole rajoituksia. Työlupaa ei tarvita, ja näillä työntekijöillä on sama oikeudellinen asema kuin Tšekin tasavallan kansalaisilla.

EU/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat opiskelijat ovat velvollisia hankkimaan työluvan. On kuitenkin joitain poikkeuksia:

 • he eivät tarvitse työlupaa, jos he harjoittavat toimintaa Tšekin tasavallan alueella osana korkeakoulujen opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden nuorten vaihtoharjoittelua
 • he eivät tarvitse työlupaa, jos he ovat alle 26-vuotiaita opiskelijoita eivätkä työskentele enempää kuin 7 peräkkäistä kalenteripäivää tai yhteensä 30 päivää kalenterivuoden aikana
 • he eivät tarvitse työlupaa, jos he ovat saaneet keskiasteen tai korkea-asteen ammatillisen koulutuksen tai korkea-asteen ammatillisen koulutuksen konservatoriossa Tšekin koulutuslain nojalla.

Muissa tapauksissa sinun on haettava työlupaa. Sen voi toimittaa henkilökohtaisesti tai toinen henkilö kirjallisen valtakirjan perusteella mihin tahansa julkisen työvoimapalvelun paikallisesti sopivaan aluetoimistoon. Myönnetystä luvasta peritään 500 CZK:n hallinnollinen maksu.

Tuntia viikossa

0

Miksi tarvitset tämän tyyppisen viisumin?

Viisumihakemuksesi voidaan hylätä, jos et pysty osoittamaan todisteita vaadituista varoista tai jos toimitat virheellisiä tai puutteellisia asiakirjoja.