Tohtorikoulutettava teoreettisessa oikeustieteessä - laki ja oikeudellinen teoria eurooppalaisessa kontekstissa

Yleistä

Ohjelman kuvaus

Tohtorikoulutusohjelman "Teoreettiset oikeustieteet - laki ja oikeudellinen teoria eurooppalaisessa kontekstissa" tavoitteena on, että asiantuntijat ja tutkijat, joilla on tieteellinen lähestymistapa teoreettisten ja käytännön kysymysten ratkaisemiseen yhden tai useamman tieteellisen alan alalla, jatkavat tieteellistä luovaa toimintaa ja opiskelua . Tohtorikoulutusohjelman "Teoreettiset oikeustieteet - laki ja oikeudellinen teoria eurooppalaisessa kontekstissa" valmistuneet ovat tehostaneet heidän pätevyyttään ja laajentaneet ja syventäneet tietämystään tietyllä tieteenalalla niin, että he ovat yrittäneet muodostaa tai tunnistaa kunkin alan teoreettinen perusta analysoimalla niiden käytännön kokemusta ja tietoa.


Tarkastus- ja arviointiperusteiden kuvaus

Pääsykokeet pidetään yhdellä kierroksella ja otetaan suullisesti. Tutkimus tehdään lähinnä tšekkiksi tai slovakiksi; jos hakija aikoo tulla englanninkieliseen opinto-ohjelmaan, pääsykoe tehdään englanniksi. Kokeilun tarkoituksena on arvioida ensisijaisesti hakijan akateemista osaamista sekä hänen alkuperäistä kykyään harjoittaa itsenäistä tieteellistä toimintaa ja tutkimusta valituilla opintoalueilla.


Suurin kokonaispistemäärä pääsykokeen saamiseksi on 60 pistettä. Hakijan saavuttamien pisteiden kokonaismäärä koostuu sisäänpääsykokeen yksittäisistä osista saavutettujen pisteiden lukumäärästä. Sisääntulotutkimuksen yksittäisten osien pistemäärä on seuraava:

  • Keskustelu väitöskirjan esitetystä hankkeesta (0-20 pistettä);
  • Bonuspisteet, jotka myönnetään hakijan ymmärryksestä tutkimuksen sisällöstä (a) hänen suunnitelmastaan osallistua tieteellisiin hankkeisiin ja odotetun koulutusyksikön (esim. Akateemisen osaston) tutkimukseen ja kansainväliseen tutkimusyhteistyöhön; (b) väitöskirjan aiheen yhdistäminen ja sen doktorikoulutusyksikön tutkimusprofiilin kuvaus; (c) valitun esimiehen suostumus valvoa suunnitellun väitöskirjan hakijan hanketta (0-10 pistettä);
  • Hakijan äskettäisen akateemisen ja tutkimustoiminnan arviointi (0-10 pistettä);
  • Todistetaan, mitä tietoja on saatu tutkimalla asiaankuuluvaa tieteellistä kirjallisuutta ja akateemista tietoa lopullisen valtiontutkinnon puitteissa asianomaisella alalla, joka on suoritettu maisteriohjelman aikana; jos kyseessä ei ole lopullinen valtiontutkimus, osoitetaan maisteriohjelman aikana säännöllisesti eteneviin tutkimuksiin sisältyvät tiedot. Englanninkielisen opiskelun hakijan tulee osoittaa hänen tietämyksensä kirjallisuudesta ja tietämyksestä, joka on merkityksellistä laajemmalle väitöskirjaprojektilleen (0-20 pistettä).

Pisteiden vähimmäismäärä, jonka hakija saavuttaa pääsykokeessa, jotta hänet voidaan opiskella, on 40 pistettä.

Viimeistään 30 päivän kuluessa sisääntulotutkimuksesta dekaani tekee päätöksen hakijan ottamisesta tai hylkäämisestä tohtoriohjelmaan. Tiedekunta antaa päätöksen rajoitetulla toimituksella (hakijan omille käsiinsä) postilähetysten toimiluvan haltijan kautta. Päätös hakijan hakemisesta tohtoriohjelmaan voidaan lähettää hakijalle sähköisen opiskelijatietojärjestelmän kautta, jos hakija on ilmaissut suostumuksensa tällaiseen toimitukseen sähköisessä hakemuksessa.


Pääsyn ehdot

Tohtorikoulutukseen pääsyn edellytyksenä on maisteriohjelman onnistunut suorittaminen.

Vahvistusmenetelmä:


Tutkijaprofiili

Tohtorintutkinnon suorittanut on hankkinut syvällistä teoreettista tietämystä omassa kansallisessa lainsäädännössään sekä eurooppalaisessa kontekstissa, joka perustuu kansainväliseen vertailuun ja laajempaan yhteiskuntatieteiden taustaan. Jatko-opiskelija kykenee analysoimaan yleisiä ja erityisiä kysymyksiä asianomaisessa oikeudellisessa osassa sekä syntetisoimaan saadut tiedot ja tiedot. Oikeustieteen tohtorin tutkintoa voidaan soveltaa erityisesti akateemisessa ja tieteellisessä ympäristössä.


Uranäkymä

Tohtorintutkinnon jatko-opiskelija ”Teoreettiset oikeustieteet - laki ja oikeudellinen teoria eurooppalaisessa kontekstissa” on laajentanut ja syventänyt tutkimuksen kautta tutkintojaan vastaavalla tieteellisellä alalla. Tutkija on pätevä suorittamaan tieteellistä työtä ja osallistumaan oikeustieteen alan kehittämiseen. Korostetaan akateemisia ja tutkimukseen suuntautuneita neuvotteluja asianomaisen ohjaajan kanssa. Tutkimuksen päätavoitteena on, että tutkija on laatinut väitöskirjan, jossa hän on soveltanut tieteellistä menetelmää ja sisältänyt monimutkaisia analyysejä käytännön tietämyksistä ja kokemuksista sekä teoreettisten johtopäätösten ja niiden periaatteiden vähentämistä. Tutkinnon tuntemus, valmiudet ja taidot on arvioitu tutkimalla yksittäisiä aineita ja kirjallinen väitöskirja, joka on julkaistava (tai hyväksyttävä julkaistavaksi) joko kokonaisuutena tai sen osina ennen sen puolustamista.

Viimeksi päivitetty Maalis 2020

Oppilaitoksesta

The Law Faculty of Charles University was formed in 1348 as one of four faculties of the newly established Charles University.

The Law Faculty of Charles University was formed in 1348 as one of four faculties of the newly established Charles University. Näytä vähemmän